Blog De Spelles – De laatste informatie over de gymles en bewegend leren

Blog De Spelles

Op deze pagina vind je verschillende blogs van De Spelles voor de gymles. In de blogs die Matthijs schrijft, informeert hij over alle aspecten van de gymles. Ook informeert hij je over de ins & outs van bewegend leren, gamification en legt hij verschillende nieuwe spellen en spelmaterialen uit.

Matthijs Jansen - Het verhaal van De Spelles

Matthijs Jansen van De Spelles weet met zijn originele spellen een groot publiek te bereiken. Hij begon met De Spelles omdat hij zag dat in de spellessen te weinig kinderen bewogen. Ook zag hij dat de beleving te laag was en kinderen zelfs onnodig stilstonden!

Daarnaast begon Matthijs als parttime leerkracht in het basisonderwijs zijn leerlingen meer te gaan activeren door zijn schooldag dynamischer in te richten. Door bewegen doelbewust in te zetten naast zijn instructies, creëerde hij een omgeving waarbij iedereen kan leren.

Vind hier inzichten over gamification, groepsdynamica, bewegend leren en meer

Op het platform van De Spelles deelt Matthijs zijn spelideeën, maar ook zijn inzichten. Het doel van Matthijs is om iedereen te laten zien hoe jij als leerkracht, begeleider, buurtsportcoach, trainer of coach je beweeglessen anders organiseert met als gevolg is dat kinderen beter, meer en enthousiaster gaan bewegen. Maar daardoor ook beter gaan presteren.

Zie hieronder alle blogs die Matthijs voor De Spelles heeft geschreven. In de blogs staat alles beschreven waarbij continu de link wordt gelegd naar de gymles. Ook geeft Matthijs adviezen en zal hij voorbeelden geven.

Pedagogiek en groepsdynamica - Het verhaal van De Spelles
Bewegend leren - Groene Spelen - Gouden Weken
Nieuwe, opkomende spellen, speluitleg en sport- en spelmateriaal 
Gamification en Innovatie in de gymles
De Spelles in de media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!