gymles lesmateriaal

Op zoek naar lesmateriaal voor in de gymles? Of ben je het zat dat je continu dezelfde spellen speelt? Wil je iedereen van jouw groep met plezier laten bewegen? Dan zijn de eBooks van De Spelles een uitkomst!

De Spelles heeft op dit moment meer dan tien unieke eBooks. Hierin staan meer dan 250 originele spellen voor in de gymles, maar ook voor buiten op het trainingsveld of op het schoolplein. De spellen zijn zeer geschikt voor de leeftijd boven de zes jaar, maar zijn zelfs voor volwassenen leuk op te spelen. Dit komt omdat de spellen die in de eBooks staan, een uniek karakter hebben: ze zijn origineel, werken enthousiasmerend en ze zorgen ervoor dat iedereen beweegt. Dat wil je toch als lesgever?!

De spellen in de eBooks bevorderen ook de samenwerking tussen de deelnemers. Dit komt omdat de spellen zo zijn opgebouwd dat samenwerken, communiceren en actief meedoen nodig zijn om het doel te bepalen. Daarnaast hebben veel spellen ook een cognitief karakter, waarbij de deelnemers nadenken. Zo zou je de spellen ook kunnen gebruiken voor bewegend leren.

Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken dat je van alles klaar moet zetten: in de eBooks is namelijk bewust rekening gehouden met het sport- en spelmateriaal. Met een gering aantal materialen kun je al aan de slag. Dit zorgt ervoor dat je niet gebonden bent aan de gymzaal, maar ook buiten op het plein of op een sportveld de eBooks kunt gebruiken.

Arianne: “De lay-out is overzichtelijk, er worden variaties gegeven én het heeft een duidelijke omschrijving mét video!

Wanneer je een eBook van De Spelles bestelt, krijg je altijd zekerheid: je vindt namelijk bij ieder spel een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder is ieder spel voorzien van een spelvideo, deze bekijk je snel via een handige QR-code of door op de toegevoegde link te klikken. Zo zie je meteen wat de bedoeling is en kun je het zelfs als instructie gebruiken!

Als je alle eBooks van De Spelles bestelt, heb je meer dan 200 unieke gymspellen in je bezit. Zo kun je in de gymles met dit lesmateriaal heel wat mooie lessen geven en verschillende motorische vaardigheden ontwikkelen! Maar om je zo een goed mogelijk te helpen, kun je ook een specifiek eBook aanschaffen. Je wilt natuurlijk lesmateriaal aanschaffen waar je echt wat aan hebt! Daarom zijn de eBooks verdeeld in drie categorieën:

  • eBook met 15 topspellen (deel 1 t/m 7 en één voor gymles buiten)
  • eBook met 15 estafette-vormen (deel 1 en 2)
  • eBook met 20 Warming-up spellen (deel 1 en 2)

Topspellen-serie

Bestel je een eBook uit de topspellen-serie, dan ontvang je een mix van 15 spellen. Hierin is een bewuste keuze gemaakt van groepsspellen, tikspelen, estafettes en spellen die je als warming-up of eindspel kunt inzetten. In totaal heeft De Spelles nu acht topspellen-eBooks. Je kunt deze los bestellen of gebundeld. In Alle Topspellen van De Spelles deel 1 zijn de eBooks 15 topspellen deel 1, 2, 3 en 4 gebundeld; In alle topspellen deel 2 zijn de eBooks 15 topspellen deel 5, 6, 7 en het speciale eBook voor buiten.

Je kunt uiteraard de eBooks los bestellen voor €14,95 per eBook, maar de gebundelde versie levert je een extra korting op. Je betaalt in plaats van €59,80 nu een mooi bedrag voor €52,50. Wanneer je beide eBooks bestelt, dan ontvang je nog meer korting en betaal je €99,95.

Wil je weten welke spellen verwerkt zijn in de eBooks? Klik dan op de subpagina in het menu.

Warming-up spellen

Mocht je op zoek zijn naar lesmateriaal voor in of buiten de gymles, dan zijn de originele warming-up spellen uit deze serie ideaal! Je ontvangt een boordevol eBook met 20 spellen voor binnen, buiten en voor alle doelgroepen. De Spelles heeft nu twee eBooks beschikbaar: originele warming-up spellen deel 1 en deel 2.

originele estafettes

Wil je beginnen of eindigen met originele estafettes om je les of sportactiviteit een impuls te geven, dan is een eBook uit deze serie perfect! Je ontvangt een eBook met 15 originele estafettes waarbij samenwerken, nadenken en snelheid belangrijk zijn om het doel te bereiken. Je kunt deze eBooks dan ook goed inzetten voor bewegend leren of voor op het schoolplein. De Spelles biedt uit deze serie twee eBooks aan: originele estafettes deel 1 en deel 2.

Spelpakketten speciaal voor eBooks

De Spelles denkt ook aan de sport- en spelmaterialen. Zo zijn er twee speciale pakketten samengesteld om de spellen van De Spelles te kunnen spelen én ook aandacht te besteden aan bewegend leren. Het spelpakket bestelt u rechtstreeks bij De Spelles; het bewegend leren startpakket bij SportSpel.Shop, de webshop in beheer van De Spelles.

Ruim 2000 leerkrachten, trainers, fitnesscoaches en BSO-medewerkers gingen je al voor!

Twijfel je nog? Dat kan en dat mag! Ik heb ook een gratis eBook beschikbaar gesteld, die je hier kunt downloaden. Misschien is het voor jou goed om te weten dat al meer dan 3000 eBooks in het bezit zijn van jouw collega leerkrachten, sportcoaches en BSO-medewerkers. Stuk voor stuk zijn ze zeer enthousiast en laat het hun deelnemers enthousiast bewegen.

Bestel hier snel jouw inspiratie, ook middels een factuur!

stuur een mail naar info@despelles.nl
gymles lesmateriaal
Ook wanneer je vragen heb, help ik je graag verder! Met sportieve groet en alvast veel spelplezier toegewenst, Matthijs Jansen (De Spelles)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!