Missie en visie De Spelles

“Het gaat erom dat je met leuke spellen en vooral met veel plezier beweegt. Zorg er dus ook voor dát ze kunnen bewegen!”

Dit is het verhaal van Matthijs Jansen, de oprichter van De Spelles! Hij weet met zijn leuke, originele spellen een miljoenen-publiek te bereiken en dagelijks duizenden mensen te inspireren. Hij is met De Spelles begonnen omdat hij vindt dat in de spellessen te weinig kinderen écht bewegen, de beleving te laag is en zelfs onnodig stilstaan!

Matthijs is met De Spelles de spellessen anders gaan vormgeven en blijft tot op de dag van vandaag de spellen ook doorontwikkelen. Wat zijn spellen zo bijzonder maakt, is dat hij een grote betrokkenheid weet te genereren door verschillende spel-elementen aan zijn spellen toe te voegen. Hierdoor worden de leerlingen intrinsiek zeer enthousiast gemaakt om te gaan bewegen. Het ouderwetse wachten op je beurt en alleen de beste zijn aan het bewegen, zie je absoluut niet terug in zijn lessen!

Missie en visie De Spelles

Matthijs kiest doelbewust voor spel om kinderen enthousiast te maken om te gaan bewegen. In een goed spel komt alles samen: er is beweging, er is beleving en er is communicatie. Essentiële aspecten die vandaag de dag zo belangrijk zijn. Hoe mooi is het dan dat leerlingen doordat ze met deze spellen gaan bewegen en ook kunnen bewegen, hiermee in aanraking komen en er weer toe doen.

“Ik kies bewust voor een hoge beleving en grote betrokkenheid. Een spelles is daar hét middel voor!”

Het verhaal van zijn spellen maakt hij heel inzichtelijk in de video’s die hij van zijn spellen maakt. Het plezier spat er vanaf! Daarom deelt Matthijs dan ook met veel plezier zijn spellen op social media. Er volgen nu ruim 100.000 mensen één van zijn sociale media-kanalen. Op deze manier spelen duizenden kinderen, maar ook volwassenen van verschillende doelgroepen zijn spellen. Daar is hij persoonlijk erg trots op! Maar ook wil Matthijs met De Spelles anderen enthousiast maken door zijn spellen te gaan spelen.

Missie en visie De Spelles

Het ‘hoe’ is vaak lastig, maar dát vertelt Matthijs graag!

Het verhaal achter De Spelles wekt de nieuwsgierigheid op van steeds meer leerkrachten, bso-medewerkers, recreatiebegeleiders en trainers in heel Nederland en België. In de vorm van workshops en trainingen krijgen ze niet alleen uitleg hoe en onder welke voorwaarden Matthijs zijn spellen ontwikkelt, maar ook ook de praktische invulling hiervan krijgt een grote plek. Het is een interactief moment met veel actie en veel input welke zeer enthousiast ontvangen worden.

De interactieve leermomenten worden gehouden op locatie in Nederland en België, maar ook tijdens de steeds bekender wordende Inspiratiedagen op de locatie waar De Spelles zijn bekende video’s schiet. Dit is een (inter)actieve dag waar deelnemers uit verschillende geledingen langskomen om geïnspireerd te worden om hun spellessen anders in te richten. Zo zijn deze in korte tijd uitgegroeid tot een begrip en komen de deelnemers specifiek naar zijn praktijk-momenten toe.

“Het gaat erom dat je met leuke spellen en vooral met veel plezier beweegt. Zorg er dus ook voor dát ze kunnen bewegen!”

Matthijs vindt dat bij een activiteit iedereen moet bewegen en ook kunnen bewegen. De Spelles is dan ook van mening dat een goede gymles niet bestaat uit enkel het aanleren van een vaardigheid, maar juist moet voorzien in de eerste en grootste behoefte van de deelnemer zelf, namelijk dat hij zijn bewegingsdrang kwijt kan in een activiteit. Een spel is daar het middel voor.

En vaak hoeft een activiteit helemaal niet moeilijk te zijn om aan deze eisen te voldoen: hoe simpeler, hoe beter, maar wel met een verhaal én met een bepaalde originaliteit. Met de activiteiten probeert De Spelles dan ook dicht bij de belevingswereld van de deelnemer te blijven en iedere keer te analyseren wat hem motiveert om te bewegen en te blijven bewegen.

En dat is wat de spellen van De Spelles zo krachtig maakt en waarom alle betrokkenen in het onderwijs, buitenschoolse opvang en verenigingsleven zo enthousiast reageren: De Spelles voorziet hierin in een grote behoefte!

Activiteiten van De Spelles

In de korte tijd van haar bestaan, heeft De Spelles al een groot aanbod gecreëerd in verschillende activiteiten en blijft De Spelles zich door ontwikkelen met als doel om nog meer mensen te enthousiasmeren om plezier te hebben in bewegen. Dit doet De Spelles door:

Het ontwerpen van spelactiviteiten, eBooks en lesmethodes

Op de website van De Spelles is er een aanbod van 550 spellen waarvan 150 zijn gecategoriseerd in de aan te bieden eBooks. Via een postprijs is het eBook te downloaden.

Ook is het mogelijk om samen met De Spelles een lessenpakket te maken ten behoeven van uw organisatie. Zo heeft De Spelles o.a. voor de gemeente Maastricht een spelmethode samengesteld voor de 20 basisschool in hun gemeente.

Het aanbieden en beoordelen van sport- en spelmateriaal

Op de website van De Spelles is er een aanbod van 250+ sport- en spelmaterialen. De materialen op de website zijn zo samengesteld dat je de spellen van De Spelles er goed mee kunt spelen. Zo maakt De Spelles het voor de lesgever makkelijker om naast de unieke spellen ook de beste sport- en spelmaterialen aan te schaffen.

Ga direct naar SportSpel.Shop

Het informeren en inspireren in workshops

De Spelles trekt via de persoon van Matthijs Jansen Nederland / België door om in workshops het verhaal en het succes van De Spelles te vertellen. Dit wordt gedaan in een hoog tempo waarbij theorie en praktijk continu worden afgewisseld. Zo heeft De Spelles al meer dan 25 succesvolle workshops verzorgd.

Lees hier meer over workshops van De Spelles

Informeren en enthousiasmeren met Inspiratiedagen

Je kunt als individu maar ook als groep deelnemen aan de Inspiratiedagen. Hierin word je in een dag meegenomen in de theorie achter De Spelles, in het beleven van spellen en het ontwerpen daarvan. Deze inspiratiedagen worden goed bezocht en uitstekend beoordeeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!