RampShot – Wat is RampShot en hoe speel je het?

Nu met dit weer iedereen weer naar buiten gaat, neemt de behoefte toe om buiten een actief spel te spelen. Wil je buiten in het park, op het strand of op de camping een actief spel spelen, dan is RampShot een serieuze optie. RampShot kun je uiteraard binnen, maar het liefst buiten spelen. Omdat het fijn is om te weten wat RampShot is en hoe je het speelt, zal ik je in deze blog uitleg geven. Daarnaast zal ik vertellen waar je het spel makkelijk kunt bestellen.

RampShot - Wat is het
Wat is Rampshot?

Rampshot is een interactief 2-tegen-2 gooi- en vangspel voor binnen of buiten. Het is een actieve variant op een spel als pittenzak-werpen of Cornhole. Het doel van het spel is dat je het balletje van een bepaalde afstand in het net werpt en zo eerder 15 punten verdient dan de tegenstander. Het mooie is dat wanneer je ‘mis’ gooit nog steeds punten kunt verdienen. Daarnaast is de tegenpartij ook actief, doordat zij het balletje bij een terugkaatsing mogen vangen voor extra worpen. Verder bevordert RamShot de motorische vaardigheden, hand-oog coördinatie en samenwerking. Kortom, een ideaal spel die je buiten kunt spelen.

Hoe speel je Rampshot?

RampShot speel je in twee teams van twee personen. Het ene team speelt met de gele ballen, het andere team met de groene ballen. De ‘ramps’ plaats je ongeveer 5 meter uit elkaar. Wanneer je de afstand wilt vergroten of verkleinen, dan is dit ook toegestaan. De teams staan ​​aan weerszijden van het speelveld. Het team wat als eerste precies 15 punten behaalt, wint het spel.

Bij de aanvallende partij mag één van de spelers de bal vanachter de ramp proberen in het netje van de andere ramp te gooien. Het net bevindt zich onderaan een gleuf in het midden van een ramp. Wanneer dit lukt, verdien je drie punten. Zijn medespeler staat achter de ramp en probeert de bal die op de ramp stuitert te vangen. Wanneer dit lukt, krijg je één punt. Echter, op de bovenkant van de ramp zitten kleine drempels die ervoor kunnen zorgen dat het balletje een onverwachte stuit maakt.

De verdedigende partij kan tijdens de worp geen extra punten, maar wel een extra worp verdienen. Wanneer de bal tegen het schuine gedeelte van de ramp stuitert en weer terugkomt, dan kan en mag één persoon van de verdedigende partij het balletje vangen. Hierbij geldt wel dat de verdediger met één voet naast de ramp moet beginnen. Pas wanneer de bal vertrekt, mag hij in beweging komen.

Wisselen van positie: als een speler een bal die terugkomt vangt, dan wissel je meteen van positie: de verdedigende partij wordt de aanvallende partij en andersom. Zij proberen met de extra bal het balletje in het net te werpen. Misschien is het je al opgevallen, maar bij RampShot speel je twee gele en twee groene balletjes. Je wisselt sowieso van positie wanneer een team twee gele of twee groene ballen in het net spelen of via de ramp vangen.

Puntentelling RampShot: het team wat als eerste precies op 15 punten uitkomt, wint het spel. Mocht een team 13 punten hebben en daarna de bal in het net werpen, dan telt de score niet. Ook vindt er een wissel plaats. Komt een team wel op 15 punten, dan krijgt het andere team nog de kans om ook op 15 uit te komen. Wanneer dit gebeurt, dan speel je door tot de 21. Als ook dan de score uitkomt op 21, dan speel je allebei nog één ronde. De winnaar van deze ronde, wint het spel.

Video - Hoe speel je RampShot?
RampShot kopen - voordelig en met gratis verzending

Via SportSpel.Shop kun je de RampShot set kopen. De prijs van een set €105,- inclusief btw en deze wordt gratis verzonden. De levering vindt binnen twee dagen plaats. De RampShot set bevat twee stapelbare platen met doelnetten, vier rubberen spelballen en spelinstructies. RampShot-platen zijn sterk, draagbaar, lichtgewicht, stapelbaar en weerbestendig. Zo neem je RampShot makkelijk mee naar het park, strand of op vakantie.

Rampshot - SportSpel.Shop
Matthijs Jansen - Oprichter De Spelles

Matthijs Jansen is de oprichter van De Spelles. Hij weet al meerdere jaren zien hoe je iedereen met plezier laat bewegen. Zijn spelvideo’s werden via social media massaal gedeeld. Ook de landelijke media besteedde aandacht aan zijn concept. De kracht van zijn spellen is dat ze simpel, origineel en vooral enthousiasmerend werken. Juist in deze tijd waarin kinderen steeds inactiever worden, biedt De Spelles een uitkomst.

Matthijs Jansen - De Spelles

In korte tijd heeft Matthijs een eigen database van 500 originele spellen voor in de gymles. Een groot deel bundelde hij in verschillende eBooks. Hier zijn er nu al meer dan 3000 van verkocht. Daarnaast geeft Matthijs met regelmaat workshops in Nederland en België. Die worden steevast zeer goed beoordeeld. Verder heeft Matthijs een webshop met sport- en spelmaterialen voor de gymles. Dit doet Matthijs onder de naam van SportSpel.Shop. Zo biedt De Spelles een breed pakket aan spelideeën, geeft het advies en levert het de beste sport- en spelmaterialen voor een energieke gymles.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!