Op zoek naar een workshop waarin je als leerkracht of BSO-medewerkers leert hoe je goed en met plezier beweegt in de gymles of buiten? Wil je een leerzaam moment hoe je bewegend leren goed, maar ook realistisch implementeert in de praktijk? Of wil je weten hoe je gamification toepast in het bewegingsonderwijs? De Spelles verzorgt voor verschillende doelgroepen en thema’s succesvolle sessies.

VOOR IEDERE LESGEVER DE JUISTE INSPIRATIE

In zijn vele workshops die hij in Nederland en België verzorgt, neemt Matthijs je op een enthousiaste en inspirerende wijze mee in het verhaal van De Spelles. In zijn sessies schuift hij zijn enthousiasme over bewegen dan ook niet onder stoelen of banken. Je wordt actief meegenomen, geïnspireerd en de volgende dag kun je met het geleerde direct aan de slag.

Workshop De Spelles

Matthijs maakt dit extra duidelijk met sprekende voorbeelden en anekdotes. Er vallen ook veel ‘aha-momenten’. Dat maakt zijn workshops leerzame, maar ook interactieve sessies. Daarbij wordt op een impliciete wijze continu de link gelegd tussen de theorie en vooral de praktijk. Dit wordt zeer gewaardeerd door de deelnemers, waardoor zijn workshops altijd zeer goed beoordeeld worden.

WORKSHOP BEWEGINGSONDERWIJS / BUITENSCHOOLSE OPVANG

voor vakleerkrachten, BSO-medewerkers en sportverenigingen

Tijdens deze workshops laat Matthijs zien hoe je iedereen goed en met plezier laat bewegen. Dit kan zowel voor in de gymles zijn, maar ook voor de buitenschoolse opvang. Matthijs legt niet alleen uit wat je bereikt, maar vooral ook hoe. Je kunt de volgende dag direct aan de slag. Ook neemt hij je mee in welke processen een rol spelen voor, tijdens en na een gymles of spelactiviteit. Waar moet je rekening mee houden? Wat moet je als leerkracht of BSO-medewerkers wel of niet doen? Hoe bouw je zo’n activiteit op? Hoe bouw je dit uit over een bepaalde periode? Allemaal onderwerpen die de revue passeren.

Ook geeft De Spelles aan hoe je aan de hand van het principe van gamification en de daaropvolgende spelelementen het beweegonderwijs of spelactiviteit anders inricht. Hoe betrek je kinderen met verschillende spelelementen nog meer bij het spel? Welke spelelementen zijn er? Hoe koppel je deze elementen aan bestaande spelmaterialen en wanneer pas je welke elementen toe?Het traditionele wachten op je beurt en het onnodig langs de kant zitten voorkom je hiermee. Op deze wijze creëer je een gevarieerd en intensief beweegaanbod waarbij iedereen goed en met plezier beweegt. Een uitwerking hiervan zijn De Spelles Spel- en Battlekaarten.

WORKSHOP BEWEGEND LEREN

voor leerkrachten, onderwijsassistenten en remedial teachers

Matthijs Jansen is meer dan tien jaar leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast is hij de oprichter van De Spelles. Als leerkracht zag Matthijs hoe zijn spellen een positief effect hadden op de groepen waarmee hij werkte. Kinderen werden fitter, konden zich beter concentreren en de mindset van de groep veranderde. Toen hij hierop zijn schooldagen nog intensiever ging inrichten in combinatie met hoe kinderen leren, stegen de resultaten.

TIJDENS STUDIEDAG DYNAMISCHE SCHOOLDAG BEOORDEELD MET EEN 10!

Tijdens zijn twee a drie uur durende workshop legt Matthijs uit hoe je met bewegen het leren versterkt. Verder legt hij uit hoe je het simpel houdt, maar wel iedereen activeert. Met originele spel- en oefenvormen, energizers en samenwerkingsopdrachten ervaar je dan ook hoe je bewegend leren tijdens de schooldag effectief inzet. Je wordt actief meegenomen, geïnspireerd en de volgende dag kun je met het geleerde direct aan de slag. Wat werkt wel? Wat werkt niet? En vooral wat dit voor jullie in de praktijk betekent. Ideaal om je team mee te nemen in bewegend leren.

TRAININGEN BEWEGEND LEREN

Drie sessies boordevol informatie, inzichten en inspiratie

Ook is het mogelijk om De Spelles te benaderen voor een training van meerdere sessies. Tijdens meerdere sessie krijg je alle informatie, inzichten en beweegvormen om met bewegend leren aan de slag te gaan.

  • Sessie 1: Algemene uitleg wat bewegend leren is en wat dit betekent in de praktijk. Wat is bewegend leren, waar komt het vandaan, wat zegt onderzoek, en wat zijn de kanttekeningen i.c. met de cognitieve leerpsychologie?
  • Sessie 2: Verdieping en praktische uitwerking naar een schooldag. Hoe richt je de dag zo in dat bewegen en leren op elkaar afgestemd worden en elkaar versterken?
  • Sessie 3: Verdieping en praktische uitwerking naar de lessen. Bij welke vakgebieden is bewegend leren wel/niet effectief en hoe zorg je ervoor dat de activiteit aansluit bij het doel?
DE SPELLES INSPIRATIESESSIES
Voor leerkrachten, BSO-medewerkers of trainers

Ook biedt De Spelles meerdere momenten in het jaar inspiratiesessies aan waarbij je als leerkracht, BSO-medewerker of trainer een scholing van 3 uur bijwoont. Dit gebeurt bij de inmiddels populaire Inspiratiesessies. Tijdens de Inspiratiesessie laat Matthijs zien hoe je iedereen met plezier laat bewegen.

Ook krijg je tekst en uitleg hoe je dit vertaalt naar jouw praktijksituatie. De koppeling tussen de theorie en de praktijk vindt hierin steeds plaats. Dit wordt extra duidelijk doordat je de spellen zelf actief uitvoert. Hierdoor beleef je zelf de nieuwe inspiratie. Daarnaast geeft Matthijs weer hoe hij de spellen bedenkt en ontwerpt. Dit koppelt hij aan de laatste methodieken en didactieken.

ER ZIJN NIEUWE DATA!

Enthousiast geworden of op zoek naar meer informatie?

Neem gerust contact op via info@despelles.nl of vul het contactformulier in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!