Voor iedere lesgever de juiste inspiratie!

Op zoek naar een workshop waarin je als leerkracht of BSO-medewerkers leert hoe je goed en met plezier beweegt in de gymles of buiten? Wil je een leerzaam moment hoe je bewegend leren goed, maar ook realistisch implementeert in de praktijk? Of wil je weten hoe je gamification toepast in het bewegingsonderwijs? De Spelles verzorgt voor verschillende doelgroepen en thema’s succesvolle sessies.

Workshop 'Iedereen in beweging'

Tijdens deze workshop laat Matthijs zien hoe je iedereen goed en met plezier laat bewegen. Dit geldt zowel voor in de gymles, maar ook voor de buitenschoolse opvang. Matthijs legt niet alleen uit wat je bereikt, maar vooral ook hoe. Je kunt de volgende dag direct aan de slag. Ook neemt hij je mee in welke processen een rol spelen voor, tijdens en na een gymles of spelactiviteit. Waar moet je rekening mee houden? Wat moet je als leerkracht of BSO-medewerkers wel of niet doen? Hoe bouw je zo’n activiteit op? Hoe bouw je dit uit over een bepaalde periode? Allemaal onderwerpen die de revue passeren.

Workshop Groene Spelen - 'Een goud jaar'

Vaak is er na zomer- of kerstvakantie aandacht voor groepsvormende activiteiten onder de naam de Gouden Weken, maar dit verdient gewoon het hele jaar door de aandacht. Hoe, wanneer en met welke regels en reflectie-vragen creëer je met jouw groep een goud jaar? Met zijn ervaring uit de jeugdzorg en als weerbaarheidstrainer weet Matthijs hoe je met elke groep een goud jaar creëert.

Workshop bewegend leren - 'Dynamische schooldag'

Als leerkracht ziet Matthijs hoe zijn spellen een positief effect heeft op de groepen waarmee hij werkt. Kinderen worden fitter, kunnen zich beter concentreren en de mindset van de groep verandert. Tijdens zijn twee a drie uur durende workshop legt Matthijs uit hoe je met bewegen het leren versterkt. Verder legt hij uit hoe je het simpel houdt, maar wel iedereen activeert. Met originele spel- en oefenvormen, energizers en samenwerkingsopdrachten ervaar je dan ook hoe je bewegend leren tijdens de schooldag effectief inzet. Je wordt actief meegenomen, geïnspireerd en de volgende dag kun je met het geleerde direct aan de slag. Wat werkt wel? Wat werkt niet? En vooral wat dit voor jullie in de praktijk betekent. Ideaal om je team mee te nemen in bewegend leren.

Workshop gamification

Ook geeft De Spelles aan hoe je aan de hand van het principe van gamification en de daaropvolgende spelelementen het beweegonderwijs of spelactiviteit anders inricht. Hoe betrek je kinderen met verschillende spelelementen nog meer bij het spel? Welke spelelementen zijn er? Hoe koppel je deze elementen aan bestaande spelmaterialen en wanneer pas je welke elementen toe?Het traditionele wachten op je beurt en het onnodig langs de kant zitten voorkom je hiermee. Op deze wijze creëer je een gevarieerd en intensief beweegaanbod waarbij iedereen goed en met plezier beweegt. Een uitwerking hiervan zijn De Spelles Spel- en Battlekaarten.

Over De Spelles

De Spelles is een bron van inspiratie voor leerkrachten, trainers en sportinstructeurs die op zoek zijn naar nieuwe spelvormen en activiteiten om beweging, spel en plezier te bevorderen. Matthijs Jansen, een enthousiaste leerkracht primair onderwijs, is de drijvende kracht achter De Spelles. Met zijn ervaring en creativiteit begrijpt hij hoe spel kinderen en volwassenen kan motiveren om actief te zijn en plezier te hebben.

Matthijs gelooft dat beweging en plezier samengaan. Zijn missie is om jou te inspireren en te ondersteunen bij het creëren van een positieve omgeving waarin spel en beweging centraal staan. Op zijn website, tijdens workshops, studiedagen, inspiratiesessies en op social media deelt hij regelmatig nieuwe spelvormen en activiteiten.

Ontdek ook zijn unieke spelbundels, inclusief duidelijke instructies, variaties en spelvideo’s, om direct aan de slag te kunnen. Integreer bij de spellen ook zijn eigen ontwikkelde spelkaarten of battlekaarten. Met de spelkaarten wordt het nog gemakkelijker om spelplezier en beweging te integreren in je lessen en trainingen. Tot slot biedt Matthijs ook een ruim aanbod aan sport- en spelmaterialen, die ervoor zorgen dat jouw spellen nog leuker worden!

De Spelles

Laat iedereen goed, samen en met plezier bewegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!