Over De Spelles

De Spelles is een bron van inspiratie voor leerkrachten, trainers en sportinstructeurs die op zoek zijn naar nieuwe spelvormen en activiteiten om beweging, spel en plezier te bevorderen. Matthijs Jansen is de drijvende kracht achter De Spelles. Met zijn ervaring in de jeugdzorg en het onderwijs begrijpt hij als geen ander hoe spel kinderen en volwassenen kan motiveren om actief te bewegen en plezier te hebben.

Matthijs gelooft dat beweging en plezier samengaan. Zijn missie is om jou te inspireren en te ondersteunen bij het creëren van een positieve omgeving waarin spel en beweging centraal staan.

Lees hier meer over zijn missie en visie.

Matthijs begon zijn missie in 2015 toen hij zag dat teveel kinderen tijdens de gymles niet echt konden bewegen. Ook zag hij dat te weinig nadruk lag op plezier in bewegen. Daar wilde hij wat aan doen en ontwikkelde hij een ander beweegconcept. Iedereen moest kunnen bewegen in een ongedwongen setting en van het begin tot het einde betrokken zijn.

Al snel bleek wat hij deelde een succes, wat hij deelde op social media. Er volgend binnen korte tijd duizenden mensen zijn sociale media-kanalen en werden zijn video’s miljoenen keren bekeken. Ook de landelijke media besteedde aandacht aan zijn beweeglessen, waaronder Het Jeugdjournaal. Om alle spellen op één plek te verzamelen, werd het platform www.despelles.nl gecreëerd. Hier vinden nu 1000 leerkrachten per dag dé inspiratie om kinderen, tieners en volwassenen met plezier te laten bewegen. 

Inmiddels zijn er meer dan 600 beweegspellen ontwikkeld. Het aantal groeit nog steeds. Wekelijks bedenkt, ontwikkelt en speelt Matthijs nieuwe spellen die hij met een spelvideo verwerkt op zijn website. Dat maakt De Spelles uniek: je leest niet alleen hoe het spel werkt, je ziet het ook! 

De spellen die Matthijs ontwikkelt, zijn simpel, maar hebben vooral een grote impact op de deelnemers. Dit doet hij ook door spelelementen toe te voegen aan zijn spellen. Hiervoor heeft hij verschillende spelkaarten ontwikkeld. Met de spelkaarten wordt het nog gemakkelijker om spelplezier en beweging te integreren in je lessen en trainingen. 

Ook vertelt Matthijs sinds 2019 zijn verhaal aan leerkrachten, BSO-medewerkers en trainers hoe je iedereen met plezier laat bewegen. Niet alleen in de gymles, maar ook daarbuiten en tijdens de schooldag. Tijdens de workshops, trainingen en studiedagen vertelt hij over zijn ervaringen, geeft hij tips en anecdotes en laat vooral zien hoe het kan en wat het resultaat is. De deelnemers zijn altijd razend enthousiast om direct de volgende dag aan de slag te gaan. 

Tot slot biedt Matthijs ook een ruim aanbod aan sport- en spelmaterialen, die ervoor zorgen dat jouw spellen nog leuker worden! Dit doet hij met SportSpel.Shop, een webwinkel waarbij je makkelijk, snel en met een goede prijs-kwaliteitsverhouding de sport- en spelmaterialen bestelt om met plezier te bewegen. Kortom, Matthijs weet met De Spelles iedereen te inspireren!

Download hier de brochure van De Spelles

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!