Lü interactive playground

De Spelles ging In Brussel langs bij de Lü Interactive Playground om alle mogelijkheden van hun interactieve projectiesysteem te bekijken. Van alle spellen die je met de Lü speelt, heb ik een videoreportage gemaakt. Daarnaast zal ik in deze blog uitleggen wat de Lü Interactive Playground is en wat je ermee kunt. Verder zal ik een top 5 maken en voorzien van een uitleg. Benieuwd wat de Lü is en het spelplezier wat het losmaakt bij de kinderen? Bekijk dan de onderstaande video.

Wat is de Lü Interactive Playground?

De Lü Interactive Playground is een interactief projectiesysteem die kinderen in de gymles motiveert met leuke spellen. Bij veel van deze spellen wordt leren en bewegen gecombineerd, maar ook het samenwerken staat bij veel spellen centraal. Daarnaast wordt bij veel spellen, die je met de Lü speelt, de beleving verhoogd doordat er meerdere beeld- / geluidseffecten zijn toegevoegd.

Op de Lü staan meerdere apps met verschillende sport- en spelactiviteiten die dicht bij de belevingswereld van de kinderen staan. Je kunt via een afstandsbediening aangeven welke spellen je wilt spelen, hoe je dat wilt doen en ook op welke sterkte. Maar ook kun je met de Lü op Youtube of kun je presentaties of films projecteren.

Tijdens mijn bezoek aan de Lü interactive playground werden er spellen gespeeld door een groep kinderen die al geruime tijd de Lü gebruiken. Opvallend was het enthousiasme van de kinderen en het plezier wat ze hadden in het spelen van de spellen. Daarbij werden ze geprikkeld om een zo hoog mogelijke score te halen. Ik denk dat ook de kracht van de Lü playground is: het weet de kinderen te motiveren om het de volgende keer nog beter te doen.

5 Lü-activiteiten met spelvideo

Newton 

Bij dit spel wordt bewegen gecombineerd met rekenen. De kinderen proberen in estafettevorm zoveel mogelijk goede antwoorden te geven door de bal op het juiste getal te gooien. Het mooie is dat je vooraf de moeilijkheid van de sommen kunt instellen en zo de sommen op het niveau van de kinderen kunt aanpassen.

Galactic

Bij dit spel draait het echt om samenwerken en snel reageren. De kinderen proberen een zo hoog mogelijke score neer te zetten door alle vallende objecten uit te schakelen. Naarmate je verder in het spel komt, hoe meer objecten er naar beneden vallen.

Roar

Bij dit spel is ‘de roos’ het doel. Door middel van overspelen probeer je het doel te raken. Als dat lukt, krijg je als team de mogelijkheid om extra punten te verdienen, waarna het spel weer verder gaat.

Danza

Dansen in de gymles wordt met Danza heel eenvoudig en vooral ook heel leuk. Met z’n allen lekker actief dansen op leuke muziek, daar draait het bij dit onderdeel van de Lü om.

Wak

Newton en Galactic komen bij dit spel samen: zoveel mogelijk punten halen door de juiste konijntjes te raken. Hierbij draait het er om welk team de hoogste score neerzet.

De Lü interactive Playground motiveert en enthousiasmeert 

De Lü Interactive Playground motiveert kinderen om te bewegen en te leren. Onderwijs en sport worden door dit nieuwe en innovatieve concept op een speelse manier overgebracht. Hierdoor kunnen allerlei dynamische mikspellen gespeeld worden, zoals Newton of Roar. Het zijn spellen waarbij de kinderen moeten samenwerken, snel handelen, mikken en vooral moeten nadenken. Maar bovenal worden de kinderen enthousiast gemaakt om te gaan bewegen. Wil je meer informatie over de Lü Interactive Playground? Ga dan naar de website van Lü.

Matthijs Jansen - Oprichter De Spelles

Matthijs Jansen is de oprichter van De Spelles. Hij weet al meerdere jaren zien hoe je iedereen met plezier laat bewegen. Zijn spelvideo’s werden via social media massaal gedeeld. Ook de landelijke media besteedde aandacht aan zijn concept. De kracht van zijn spellen is dat ze simpel, origineel en vooral enthousiasmerend werken. Juist in deze tijd waarin kinderen steeds inactiever worden, biedt De Spelles een uitkomst.

Matthijs Jansen - De Spelles

In korte tijd heeft Matthijs een eigen database van 500 originele spellen voor in de gymles. Een groot deel bundelde hij in verschillende eBooks. Hier zijn er nu al meer dan 3000 van verkocht. Daarnaast geeft Matthijs met regelmaat workshops in Nederland en België. Die worden steevast zeer goed beoordeeld. Verder heeft Matthijs een webshop met sport- en spelmaterialen voor de gymles. Dit doet Matthijs onder de naam van SportSpel.Shop. Zo biedt De Spelles een breed pakket aan spelideeën, geeft het advies en levert het de beste sport- en spelmaterialen voor een energieke gymles.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!