Schoolplein spelen

Leuke spellen spelen op het schoolplein:
Op het schoolplein leuke spellen? Vaak denken we dan aan tikspelen, voetballen of spelen in het speeltoestel. Helaas zien we ook steeds meer kinderen hangen, omdat ze zich geen raad weten wat voor een leuke spellen ze kunnen spelen. Met simpele ideeën en ook simpele aanpassingen aan het plein – bijvoorbeeld met verf – kun je het spelen op het schoolplein een nieuwe impuls geven. Een mooie bijkomstig is dat wanneer je het schoolplein anders inricht en kinderen zich daardoor op hun eigen plek kunnen vermaken, er ook minder onrust is. Hieronder staat allerlei leuke spellen en om je schoolplein een nieuw impuls te geven.

Elastieken

Een tijd geleden was dit mateloos populair. Sinds een aantal maanden geleden vindt het weer zijn weg terug. Vooral meiden zijn erg druk met het uitvoeren van de verschillende opdrachten op het touw. Zet een gebied af op het schoolplein en laat ze lekker spelen!

Kingen

Dit leuke spel is zeer dynamisch en makkelijk te realiseren op het schoolplein. De bedoeling van het spel is simpel: ieder verdedigt zijn eigen gebied. Lees hier de uitgebreide uitleg met video van het spel.

Mikken met punten

Op een muur enkele rondjes zetten met cijfers nodigt al snel uit om er een mikspel bij te gaan doen. Jongens vinden het ook leuk als je het op een voetballende manier doet.

Verspringen

Neem een aanloop en kijk hoe ver je komt. Dit nodigt iedereen uit om te proberen!

Parcours

Volg zo snel mogelijk de route en volg daarbij de aanwijzingen!

Twister

Lekker Twister spelen in de pauze of na school.

Wandklimmen

Wat klimmateriaal, een handige vader of opa en de kinderen kunnen klimmen op het schoolplein. Wat een gaaf idee!

Kleurenrun!

Probeer zo snel mogelijk jouw gekleurde route te lopen!

Darten op het schoolplein

Probeer met bijvoorbeeld pittenzakjes niet in maar op het dartbord te gooien. De normale regels van het darten kun je hier bij laten gelden. Ook kun je dit met een bal doen, waarbij je deze op het dartbord moet rollen.

Hinkelen

Hinkelen op het schoolplein blijft zijn vaste waarde houden. En het is met enkele verfstrepen zo geregeld.

Hindernisparcours

Volg deze route zo snel mogelijk en volg daarbij de aanwijzingen.

Interactieve spelzone

Dit is een mooi voorbeeld van bewegen en leren tegelijk. Er moeten hier allerlei opdrachten uitgevoerd worden bij de verschillende pilaren, waarbij je moet bewegen en nadenken tegelijk. Een mooie invulling voor op het (school)plein.