Sponzen Stoelendans

Op zoek naar een spel waarbij verkoeling, sensatie en plezier worden gecombineerd? Speel dan Sponzen Stoelendans, een spel die tijdens verjaardagsfeestjes, kampen en andere spelactiviteiten ingezet kan worden. En het vergt amper voorbereiding, het enige wat je nodig hebt, zijn stoelen, sponzen en vooral water!

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: alle leeftijden
  • Aantal spelers: 4-30
  • Intensiteit: gemiddeld
  • Tijd: 10-15 minuten
  • Leerlijn: tikspelen
MATERIALEN
  • Krukjes
  • Sponzen
  • Emmers / Tonnen met water
  • Muziek
Nerf Vortex Aero Howler
SPELBESCHRIJVING SPONZEN STOELENDANS

Maak met de aanwezige krukjes een grote kring. Leg op ieder krukje een natte spons. Laat tot slot alle deelnemer een plek zoeken aan de buitenkant van de krukjes.

Als de muziek start, lopen de deelnemers met de klok mee om de krukjes. Wanneer de muziek stopt, gaan ze op een krukje zitten. Omdat deze nat zijn, levert dit direct een hoop hilariteit op. Er is een aantal krukjes te weinig waardoor er deelnemers afvallen. Daarna haal je na iedere ronde steeds meer krukjes weg. Degene die overblijft en de laatste stoel pakt, wint het spel.

Je kunt er ook voor kiezen om geen deelnemers te laten afvallen, maar de deelnemer die niet op een krukje zit, een punt te geven. Degene met de minste punten, wint het spel. Sowieso levert dit spel echt veel spelplezier op en maakt het zeer geschikt voor kamp!

SPELVIDEO SPONZEN STOELENDANS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!