Sponzenrace

Hard rennen, lef, glijden en vooral nat worden! Welk team weet als beste de emmer te vullen?

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: alle leeftijden
  • Aantal spelers: 4-30
  • Intensiteit: intensief
  • Tijd: 10-15 minuten
  • Leerlijn: hardlopen
MATERIALEN
  • Grondzeil
  • Sponzen
  • Emmers / Tonnen met water
  • Zeep
Spelparachute 6 meter
SPELBESCHRIJVING SPONZENRACE

Creëer twee teams van gelijke aantallen en niveau. Ieder team krijgt een aantal sponzen en andere watermaterialen ter beschikking. Daarnaast krijgt ieder team een grote bak / ton met water. Leg een grondzeil naar en gooi daar water i.c. met afwasmiddel neer.

Het doel van het spel is om het water dat op het grondzeil ligt met de sponzen op te nemen en uit te knijpen op de lege emmer die aan de overkant staat. Om beurten mag van elk team een deelnemer met een spons over het grondzeil glijden, zijn spons nat maken en uitknijpen in de emmer. Daarna loopt hij via de zijkanten weer terug. Wanneer hij terugloopt mag de volgende speler over het zeil gaan glijden. Het team dat na een aantal minuten het meeste water heeft verzameld, wint het spel!

SPELVIDEO SPONZENRACE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!