Hollandse Spelen Puntenrace

Met de komende Koningsspelen in een bubbel leuke spelen én met een Hollands tintje, wie wil dat nou niet! Gelukkig heeft De Spelles voor deze Koningsspelen een Puntenrace samengesteld, die jij zo met je groep kunt spelen en een hoop enthousiasme oplevert. Wat het spel Hollandse Spelen Puntenrace in de gymles in de gymles zo bijzonder maakt, is dat iedereen beweegt én punten kan verdienen.

Tijdens deze puntenrace speel je verschillende Hollandse Spelen in de gymzaal waarbij de dobbelsteen bepaalt welk spel je speelt. Daarnaast speel je kleine wedstrijdje tegen de ander en wanneer je wint, verdien je punten voor op je score-formulier. Het mooie is dat hoe vaker je een bepaald spel wint, hoe meer punten je ervoor krijgt.

Hoe je elk spel wint, bepaal je als spelleider zelf. De spellen Stoepranden, Ping-Pongen en Air-hockey speel je tot een deelnemer drie punten haalt. Bij de estafette Boter-Kaas-en-Eieren en Drie op een rij in het wandrek is de degene die het doel als eerste behaalt winnaar. Bij Sjoelen krijg je vijf pogingen om drie keer te scoren. Hoe lang je de deelnemer punten laat verdienen, is afhankelijk van de tijd die je inruimt. Wanneer de tijd om is, worden alle score-formulieren opgeteld.

Topspellen in verschillende eBooks

Wil je snel nieuwe inspiratie hebben, dan staan nog meer leuke spellen in de verschillende eBooks van De Spelles. In de eBooks staan elke keer 15 tot 20 spellen die je direct kunt toepassen. Zo heb je voor de gymles buiten genoeg inspiratie om leuke spellen te spelen. Meer dan 3000 lesgevers gingen je al voor en bestelden één van de inspirerende eBooks. Ben jij de volgende die ook de inspiratie bestelt?

De lay-out van het eBook is als duidelijk weergegeven. Zo zie je bij ieder spel het doel, een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je snel een leuk spel bij de hand.

Video Hollandse Spelen in de gymles

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!