Rubiks Kubus

Kracht-uithoudingsvermogen, lenigheid en nadenken. Wie weet in de puzzel goed op te lossen?

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: 8+
  • Aantal spelers: 1-20
  • Intensiteit: intensief
  • Tijd: 5-10 minuten
  • Leerlijn: balanceren
MATERIALEN
pittenzakken cijfers
SPELBESCHRIJVING PLANKING - RUBIKS KUBUS

Teken met stoepkrijt een vierkant met negen kleine vakjes. In elk vakje leg je een pittenzak neer. Zorg ervoor dat het drie keer rood, drie keer geel en drie keer groen is. Verder is het belangrijk dat ze gemixt liggen.

Het doel van het spel is om terwijl je plankt, de pittenzakjes qua kleur op een lijn te krijgen. Hierbij mag je alleen de pittenzakje die naast elkaar liggen van elkaar van positie wisselen, zowel horizontaal als verticaal. Degene die het snelst de pittenzakken heeft gesorteerd, wint het spel.

SPELVIDEO PLANKING - RUBIKS KUBUS IN DE GYMLES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!