Mastermind

Dé estafette voor in de gymles: Mastermind! Iedereen is hier enthousiast over, op sociale media meer dan 7 miljoen keer bekeken en het Jeugdjournaal en andere media kwamen hiervoor langs. Wat het spel Mastermind van De Spelles zo bijzonder maakt, is dat het origineel is, iedereen beweegt én je moet er goed bij nadenken en onthouden. Lees verder op de pagina de informatie die je nodig hebt om dit spel te spelen, waaronder de sport- en spelmaterialen.

Gaan en lopen in de gymles
Waarom biedt De Spelles dit onderdeel specifiek aan? 

Van tijgeren, naar kruipen en van kruipen weer naar zitten. Van zitten naar staan en van staan naar lopen; zo verloopt over het algemeen de ontwikkeling van het kind. Naarmate het kind ouder wordt, hoe intensiever en veelzijdiger de bewegingen worden. In het dagelijks leven voer je zulke bewegingen tientallen keren uit. Om bijvoorbeeld aan een willekeurige sport deel te nemen moet je voorwaarts, achterwaarts en zijwaarts bewegen. Ook nog gecombineerd of afgewisseld met stoppen, draaien en keren. Daarom is het belangrijk dat we juist op vroege leeftijd de basis leggen om later aan alle verwachtingen te voldoen.

Je organiseert en stimuleert dit door verschillende vormen van bewegen aan te bieden. Een impliciete werkwijze door het te combineren in een spel of oefening kan een extra stimulans geven. Hierdoor ‘dwing’ je de deelnemer om een bepaalde beweging uit te voeren. Ook gekaderde oefen- of spelvormen met een expliciete instructie zie je op de website terug. Daarom kies ik ervoor om in mijn lessenseries kleine spelvormen en oefeningen een vaste plek te geven. Het zijn vooral korte (overloop) spellen die ik ondergebracht heb in de categorieën warming-up spellen, tikspelen en estafettes.

Bestel hier de spelmaterialen om dit spel in de gymles te spelen

De producten in onze webshop zijn verschillende sport- en spelmaterialen voor het onderwijs, BSO, training, recreatie voor binnen en buiten. Om alles zo goed en zo snel mogelijk te leveren, is SportSpel.Shop opgericht. Dit is een webshop waar je de sport- en spelmaterialen eenvoudig bestelt met een snelle levering.

De snelle levering betekent dat je bestelling binnen twee werkdagen wordt geleverd. Ik lever in Nederland en België voor €6,95 en boven de €100,- lever ik gratis. Ook bied ik stapelkortingen aan. Dit betekent dat wanneer je meerdere producten bestelt, je ook extra korting krijgt. En verder staan alle prijzen vermeld inclusief btw.

Video Mastermind in de gymles

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Bestel dit unieke eBook en geef je gymles een impuls

De uitleg van dit spel staat in het eBook van De Spelles: 15 topspellen deel 1. In dit eBook staan in totaal 15 spellen die je direct kunt toepassen. Zo heb je de komende gymlessen genoeg inspiratie om leuke spellen te spelen waarbij iedereen met plezier beweegt. Meer dan 2500 lesgevers gingen je al voor en bestelden het eBook. Ben jij de volgende die de inspiratie in huis haalt?

De lay-out van het eBook is overzichtelijk weergegeven. Zo zie je bij ieder spel het doel, een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je snel een leuk spel bij de hand.

15 topspellen deel 1

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!