Tafel-Jump

Concentratie, snel reageren en vooral snel handelen. Wie weet het snelst de tafels uit te voeren?

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: 8 jaar en ouder
  • Aantal spelers: 2-20
  • Intensiteit: gemiddeld
  • Tijd: 5-10 minuten
  • Leerlijn: springen
MATERIALEN
Trainingshoedjes - SEt van 50
BESCHRIJVING TAFEL-JUMP

Zet met stoepkrijt een kruis op de grond. Teken met hetzelfde stoepkrijt 10 getallen, bijvoorbeeld de antwoorden van de tafel van 5. Maar let op: teken de cijfers in een cirkel, zodat degene die straks gaat jumpen goed de cijfers kan zien (zie foto)

Spreek af wie er begint met jumpen en wie de rekenopdracht geeft. Als degene in het midden klaarstaat, noemt de ander allerlei sommen. Denk aan 7×5. De ander herhaalt de som en springt tegelijkertijd naar het antwoord. Daarna jump je direct weer terug en krijg je een nieuwe opdracht. Dit doe je voor 30 seconden en daarna wissel je van opdracht. Probeer daarna ook andere tafels op te schrijven en te jumpen!

SPELVIDEO TAFEL-JUMP IN DE GYMLES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!