Reactie Battle

Probeer het hoofd koel te houden en daardoor snel te reageren! Deze Reactie Battle is ideaal als energizer of afsluiting van de les

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: 8 jaar en ouder
  • Aantal spelers: 2-30
  • Intensiteit: gemiddeld
  • Tijd: 5-10 minuten
  • Leerlijn: Stoeispelen
BESCHRIJVING REACTIE-BATTLE

In hoog tempo wissel je het ‘slaan’ op de tafel met elkaar af. Iedere keer ‘sla’ je op het voorwerp, in dit geval een propje papier. Het slaan gebeurt altijd met een vlakke hand. Maar je mag ook het propje pakken. Wanneer iemand in zijn beurt het propje pakt en zijn hand optilt met het propje in zijn hand, dan moet degene die aan de beurt is om op de tafel te slaan, nu niet met de vlakke hand op de tafel ‘slaan’, maar met een gebalde vuist. Daarna leg degene in zijn beurt het propje weer terug op de tafel en gaat het slaan weer verder.

Sla je met de vlakke hand wanneer iemand het propje daarvoor gepakt heeft, dan verdient de ander een punt. Sla je met een gebalde vuist wanneer het propje gewoon op de tafel ligt, dan verdient de ander ook een punt. Het gaat er bij deze energizer dus om dat je de ander probeert een fout te laten maken. Leuk ook om er een wedstrijdelement aan toe te voegen.

SPELVIDEO REACTIE-BATTLE IN DE GYMLES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!