Kleur Balansbal

Een leuke bewegend leren oefening spelen waarbij iedereen nadenkt terwijl hij beweegt, wie wil dat nou niet! Gelukkig heeft De Spelles veel bewegend leren oefeningen die jij zo met je groep buiten op het plein of in de klas als oefening kunt spelen. De bewegend leren oefening spellen zijn origineel en vernieuwend; het geeft je gymles een nieuwe impuls. Wat de oefening Kleur-Balansbal in de gymles zo bijzonder maakt, is dat het origineel is, leren wordt met bewegen gecombineerd én je past het aan ieders niveau aan. Een gouden combinatie.

Topspellen in verschillende eBooks

De video en beschrijving van de oefening Kleur-Balansbal in de gymles zie je verderop de pagina. Wil je snel nieuwe inspiratie hebben voor in de gymles, dan staan er leuke spellen in de verschillende eBooks van De Spelles. In de eBooks staan elke keer 15 tot 20 spellen die je direct kunt toepassen. Zo heb je voor de gymles buiten genoeg inspiratie om leuke spellen te spelen. Meer dan 3000 lesgevers gingen je al voor en bestelden één van de inspirerende eBooks. Ben jij de volgende die ook de inspiratie bestelt?

De lay-out van het eBook is als duidelijk weergegeven. Zo zie je bij ieder spel het doel, een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je snel een leuk spel bij de hand.

Beschrijving Kleur-Balansbal in de gymles

Zet met stoepkrijt een klein kruisje op de grond. Teken in een cirkel daar omheen blokjes met verschillende kleuren. Dit zijn bijvoorbeeld de kleuren rood, geen, blauw, groen en oranje. Pak daarnaast een tennisbal of een ander voorwerp dat goed stuitert.

De één gaat met de tennisbal op één been in het midden staan. De ander staat buiten de cirkel en geeft kleuren-commando’s. De ander moet al hinkelend op één been naar de juiste kleur draaien. Daar stuitert hij de bal op de juiste kleur en vangt de bal weer op. Dan krijgt hij weer een nieuwe kleur.

Wissel na vijf succesvol uitgevoerde acties van been. De bedoeling is dat je dit één minuut volhoudt. Ook kun je, om het uitdagender te maken, meerdere kleuren-combinaties geven. Succes!

Sport- en spelmaterialen bij De Spelles

Video Kleur-Balansbal in de gymles

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!