1-2-3 Reactie

Concentratie, snel reageren en vooral goed nadenken. Wie weet alle opdrachten correct uit te voeren?

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: alle
  • Aantal spelers: 2-30
  • Intensiteit: gemiddeld
  • Tijd: 5-10 minuten
  • Leerlijn: energizers
MATERIALEN
  • Geen
Bewegend leren spelbox
BESCHRIJVING 1-2-3-REACTIE

Ga in tweetallen tegenover elkaar staan. Kies wie van de twee begint met het noemen van het getal 1. Daarna zal de ander het getal nummer 2 noemen, waarna degene die begon weer nummer drie hardop noemt. Zo ga na het getal drie, weer verder bij het getal 1.

Wanneer de deelnemers dit begrijpen kun je het moeilijker maken door het opzeggen van het getal twee te vervangen door een beweging. Bijvoorbeeld het klappen in de handen. Dus degene klapt nu in de handen en mag het getal twee niet meer zeggen. Daarna zegt de ander weer drie.

Uiteindelijk zorg je ervoor dat je alle getallen vervangt voor bewegingen. Hierin kun je eindeloos variëren. Een voorbeeld wat je zou kunnen doen is 1) draai 2) klap in de handen 3) maak een buiging. Uiteraard is het mogelijk dat je ook een langere reeks getallen neemt, bijvoorbeeld 1 t/m 4 of hoger. Daarom is deze energizer erg geschikt om te spelen: het treft geen voorbereidingen, je hebt geen materialen nodig én je kunt de oefening aanpassen aan het niveau van je deelnemers!

SPELVIDEO 1-2-3-REACTIE IN DE GYMLES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!