Cowboy Duel

Concentreren, snel reageren en vooral even ontspannen! Wie weet de ander als eerste uit te schakelen?

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: 6 jaar en ouder
  • Aantal spelers: 4-30
  • Intensiteit: gemiddeld
  • Tijd: 5-10 minuten
  • Leerlijn: energizers
MATERIALEN
  • Geen
De Spelles Spelkaarten
SPELBESCHRIJVING COWBOY-DUEL

Deze leuke energizer is geschikt voor alle leeftijden. Daarbij heb je geen spelmaterialen nodig. Plaats de leerlingen in een cirkel. Zorg ervoor dat ze onderling voldoende afstand houden, omdat anders verwarring kan ontstaan. Eén persoon plaats je in het midden.

Op jouw teken draait hij zich langzaam rond met zijn ogen dicht. Wanneer jij als spelleider ‘stop’ zegt, dan reageert de leerling in het midden meteen door te stoppen met draaien. De leerling die hij aanwijst hoeft nu niks te doen. De buren van deze leerling wel. Zij moeten zo snel mogelijk elkaar ‘afschieten’ door te richten én tegelijk hard paf te roepen. Degene die dit het snelste doet, wint.

De winnaar stapt in het midden, de verliezer stapt eruit. Je gaat net zo lang door totdat er twee overblijven; zij voeren het laatste duel uit door met hun ruggen tegen elkaar te staan, langzaam van elkaar weg te lopen en op het teken snel om te draaien en te schieten. Zorg ervoor dat je bij grote groepsgroottes meerdere kleinere groepen maakt, die tegelijkertijd dit spel spelen.

SPELVIDEO COWBOY-DUEL IN DE GYMLES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!