Woordendictee

Nadenken, springen en woorden oefenen. Wie weet de woorden goed te springen?

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: 7 jaar en ouder
  • Aantal spelers: 2-20
  • Intensiteit: gemiddeld
  • Tijd: 5-10 minuten
  • Leerlijn: Springen | Bewegend leren
MATERIALEN
  • Stoepkrijt
Bewegend leren spelbox
SPELBESCHRIJVING WOORDEN-DICTEE

Teken met stoepkrijt een veld met kleine vierkanten (4×5). Zet in elk vierkant een letter. Verdeel de deelnemers in tweetallen. Elk tweetal krijgt een vel papier met daarop een aantal woorden. Een van het tweetal gaat voor het vak staan, de ander dicteert het woord.

Het is zaak om voor degene die gaat springen om eerst na te denken, het woord te herhalen en daarna het woord te springen. Aan het einde van het woord herhaalt de springer nog een keer het woord. De deelnemer die het woord dicteerde, controleert of hij het woord goed heeft gesprongen.

Na vijf woorden wisselt met van functie.

SPELVIDEO WOORDENDICTEE IN DE GYMLES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!