Hinkel-Jump in De Spelles

Hinkel-Jump in De Spelles

Zit je volgende taak erop en ben je klaar om even naar buiten te gaan? Pak dan eerst even stoepkrijt en ga hier met z’n tweeën even flink aan de slag.

Een programma voor jou 24 maart

Beschrijving

Je speelt dit spel in tweetallen. Het mooie is dat je voor dit spel niks klaar hoeft te leggen. Alleen moet je ervoor zorgen dat één van jullie twee stoepkrijtjes vastheeft, allebei wel in een verschillende kleur. Dat is belangrijk voor het verloop van het spel.

Spreek van te voren af welke kleur correspondeert met welke voet. Dus een rode stoepkrijt correspondeert met je rechtervoet; de gele stoepkrijt met je linkervoet. Als dat is afgesproken, kan het spel beginnen.

Degene met het stoepkrijt zet op de grond een kruis op ruime afstand van de ander. Degene zonder stoepkrijt, springt op het kruis, maar moet landen met de afgesproken voet en daarop blijven staan. Dan wordt meteen het volgende kruis gezet en zo beweeg je over een bepaald gebied. Je behaalt het doel als je 15 sprongen hebt genomen zonder de grond te raken.

Je wisselt na deze 15 sprongen af en gaat de ander springen. Een leuk spel om dus even lekker actief bezig te zijn!

Video

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!