Don't look in de gymles

Don’t look in de gymles

Dit spel kun je heel goed als tussendoortje doen, om even weer fris te beginnen aan een nieuwe opdracht Weet jij snel te reageren en de goede kant op te kijken?

Een programma van jou 18 maart 2020

Tessa: “Dit is echt een leuk spel; je moet echt goed opletten!”

Zoals Tessa uit groep 8 het al aangeeft, moet je bij dit spel echt goed opletten. Het spel is simpel: je probeert de ander de goede kant op te laten kijken.

Je begint door tegenover elkaar te gaan staan. Houd minimaal 1.5 meter afstand. Dat moet tegenwoordig. Spreek van te voren af wie er begint. Degene die mag beginnen mag vier richtingen op wijzen: naar boven, naar beneden, naar rechts of naar links.

De ander moet proberen om precies de andere kant op te kijken. Kijk je wel dezelfde kant op, dan heeft degene die wijst, een punt verdiend. Kijk je wel de goede kant op, dan verdient de wijzer geen punt en mag de ander het proberen.

Je speelt een potje tot de 5, maar je kunt ook gerust tot de 10 spelen. Je kunt het ook spelen in de actieve variant die je op de video ziet. Als je landt, moet de wijzer een richting op wijzen en de ander meteen reageren. Ook leuk!

Video

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!