Kleuren-reactie-jump in de gymles

Kleuren-Reactie-Jump in De Spelles

Nadenken, snel handel en vooral het hoofd koel houden. Dit spel kun je heel mooi in tweetallen spelen en is zeer geschikt voor cognitie en de motorische ontwikkeling.

Een programma voor jou 25 maart

Beschrijving

Jij gaat in een hoepel staan of je tekent met stoepkrijt een cirkel. De ander gaat voor je op z’n knieën zitten en heeft voor een rij van vier gekleurde pylonnen voor zich. Je krijgt allemaal opdrachten die je moet uitvoeren. De opdrachten zijn: naar blauw, rood, groen en geel. Van te voren spreek je af welke kleur, welke richting is.

Elke keer spring je met beide voeten aan elkaar uit de hoepel of uit je getekende cirkel. Maar let op: na iedere sprong moet je meteen weer terug. Je krijgt dat meteen weer een nieuwe opdracht. Als je het door hebt, kun je ook afspreken dat je juist andersom moet springen. Dus rood wat eerst naar voren was, is nu naar achteren.

Video

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!