Spikeball in de gymles

Spikeball is een dynamisch terugslagspel die je twee tegen twee speelt. Het mooie is, je kunt het ook zonder spikeball-set spelen!

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: 8+
  • Aantal spelers: 4-20
  • Intensiteit: gemiddeld
  • Tijd: 10-15 minuten
  • Leerlijn: doelspelen
BESCHRIJVING SPIKEBALL IN DE GYMLES

Spikeball is een dynamisch terugslagspel die je twee tegen twee speelt. Je kunt het kort samenvatten als twee tegen twee volleyballen met een trampoline. Bij Spikeball is het de bedoeling dat je door middel van volleybal- en tennistechnieken de bal zo via de trampoline speelt, dat de bal de grond van de tegenstander belandt. Verder lijkt het qua afspraken op volleybal: na de service mag je met je medespeler maximaal drie keer de bal spelen, ieder gewonnen punt is één punt waard en bij de 21 punten heb je gewonnen.

Spikebal speel je twee tegen twee. Met een slagbeweging wordt de speelbal in de trampoline geslagen, naar de tegenstander toe. Zij retourneren de bal en moeten de bal weer in de trampoline spelen. Net als bij volleybal mag je overspelen om dichter bij de trampoline te komen, alleen de bal moet na de derde slag in de trampoline komen.

Het dynamische van dit spel is dat je na de service overal mag bewegen. Ook mag je de bal overal naartoe spelen. Het is een 360 graden spel, waardoor er geen grenzen zijn. Dat maakt dit spel zeer dynamisch.

SPELVIDEO SPIKEBALL IN DE GYMLES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!