Fortnite-trefbal in de gymles

Fortnite-trefbal in de gymles!

De spelelementen van Fortnite zijn verweven in het klassieke trefbal-spel. Zo spelen ze het spel real-life in de gymles, in plaats van achter de spelcomputer.

Fortnite trefbal in de gymles

Niels: “Je hebt bij dit spel echt niet zomaar gewonnen!”

Zoek je nog meer inspiratie om je gymles een nieuwe impuls te geven? Dan is het gratis eBook van De Spelles met 5 topspellen echt iets voor jou!

In het eBook vind je bij ieder spel een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je de juiste inspiratie bij de hand.

Beschrijving

Het uiteindelijk doel van dit spel is dat het gebouwde huis één minuut lang overeind moet blijven staan, zonder dat deze omgegooid wordt door de tegenstander. Om de spullen te krijgen waarmee je het huis kunt bouwen, moet je eerst een aantal opdrachten uitvoeren.

Opdracht 1

Zorg dat je met de vijf kleine matjes een pad maakt naar de lange mat, die overdwars in het midden van de zaal ligt. Je mag een matje neerleggen als er een pylon bij de tegenstanders omver wordt gegooid. Met vier omgegooide pylonnen maar je het pad naar het midden.

Opdracht 2

Pak in het midden van het speelveld blokken die je kunt inwisselen voor hoepels. Per vijf verzamelde blokken, verdien je één hoepel. Je bereikt het midden van het speelveld door via het met matjes gemaakte pad, naar het midden van de lange mat te lopen. Je pakt één blokje per keer. Bij het pakken en terugbrengen van het blokje, mag je niet door de bal geraakt worden. Gebeurt dat wel, dan breng je het blokje weer terug.

Opdracht 3

De laatste opdracht die je als groep voltooit, is het maken van een piramide. Deze piramide kun je maken wanneer je als groep zes hoepels in de bezit hebt. Lukt het om de piramide te maken en daarnaast 1 minuut lang te laten staan, dan win je het spel.

Extra regels

  • Als je geraakt wordt, haal je een hoedje van de paal die rechts van de lange mat ligt en leg je deze naast de paal neer. Zijn alle hoedjes op? Dan moeten deze weer teruggelegd worden om de paal. In ruil daarvoor wordt een verzamelde hoepel teruggelegd in het midden van de lange mat. Dit geldt ook wanneer de piramide al is neergezet.
  • In het spel zijn twee ‘bowling-ballen’ aanwezig. Met deze ballen kunnen de pylonnen omgerold worden. Hiervoor is het wel belangrijk dat de ballen via de bowling-techniek gerold worden.

Video