Ritme-Hinkelen

Buitenspellen zijn ideaal als je de gymles naar buiten wilt of moet verplaatsen. Maar buiten bewegen is daarnaast ook gewoon leuk en gezond! Op de website van De Spelles vind je meer dan 25 buitenspellen voor de onderbouw, maar ook voor de bovenbouw (en zelfs ook voor volwassenen).

Wat Ritme-Hinkelen in de gymles zo bijzonder maakt, is dat ze origineel zijn, iedereen beweegt én je hebt maar weinig materiaal nodig. Het zijn spellen waarbij je veel moet samenwerken, maar waarbij het ook bewegen en leren combineert. Een gouden combinatie!

Beschrijving Ritme Hinkelen in de buitenles

Teken met stoepkrijt minimaal acht cirkels, waarbij je ze in een rechthoek neerlegt (2×4). Zet in elke cirkel een cijfer 1 t/m 4. Ga voor twee cirkels staan De bedoeling van het spel is dat je de overkant bereikt. Je mag bij de linkercirkels alleen met je linkervoet instaan. Bij de rechtercirkels alleen met je rechtervoet. Als eerste spring je in de linkercirkel, dan in de rechtercirkel. Daarna spring je naar voren in de rechtercirkel (uiteraard mag je ook een andere route aannemen).

Nu komt het leuke van dit spel: het cijfer dat in de cirkel staat, is het aantal seconden dat je erin moet blijven staan. Dus als het cijfer vier in de cirkel staat, dan blijf je vier seconden met het juiste been in de cirkel staan. Pas dan mag je naar de volgende cirkel. Weet jij de overkant te bereiken, zonder dat je te lang / te kort in de cirkels staat en je evenwicht verliest?

Wat je ook kunt doen?

Verhoog het ritme van de video door een metronoom te gebruiken. Hoe meer tikken per minuut, hoe moeilijker het wordt. Op YouTube heb ik er een aantal gevonden:

Sport- en Spelmaterialen bij De Spelles

Video Ritme-Hinkelen

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!