Ritme-Hinkelen

Bewegen en nadenken tegelijk, daar draait het bij deze estafette om. Welk team weet binnen de gegeven tijd de meeste woorden te maken?

BASISINFORMATIE
  • Leeftijd: 8+
  • Aantal spelers: 1-20
  • Intensiteit: gemiddeld
  • Tijd: 5-10 minuten
  • Leerlijn: springen
MATERIALEN
Hoepelset - 20 stuks
BESCHRIJVING RITME-HINKELEN IN DE GYMLES

Teken met stoepkrijt minimaal acht cirkels, waarbij je ze in een rechthoek neerlegt (2×4). Zet in elke cirkel een cijfer 1 t/m 4. Ga voor twee cirkels staan De bedoeling van het spel is dat je de overkant bereikt. Je mag bij de linkercirkels alleen met je linkervoet instaan. Bij de rechtercirkels alleen met je rechtervoet. Als eerste spring je in de linkercirkel, dan in de rechtercirkel. Daarna spring je naar voren in de rechtercirkel (uiteraard mag je ook een andere route aannemen).

Nu komt het leuke van dit spel: het cijfer dat in de cirkel staat, is het aantal seconden dat je erin moet blijven staan. Dus als het cijfer vier in de cirkel staat, dan blijf je vier seconden met het juiste been in de cirkel staan. Pas dan mag je naar de volgende cirkel. Weet jij de overkant te bereiken, zonder dat je te lang / te kort in de cirkels staat en je evenwicht verliest?

Verhoog het ritme van de video door een metronoom te gebruiken. Hoe meer tikken per minuut, hoe moeilijker het wordt. Op YouTube heb ik er een aantal gevonden:

SPELVIDEO RITME-HINKELEN IN DE GYMLES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!