Levend Stratego in de gymles

Levend Stratego Trefbal in de gymles!

Speel dit bekende spel met een nieuwe dimensie waarbij je niet weet wie welke rol heeft. Je wint ook pas wanneer je ‘de vlag’ hebt afgegooid.

Levend stratego trefbal in de gymles

Jurre: “Je moet bij dit spel echt goed nadenken wie wie is!”

Zoek je nog meer inspiratie om je gymles een nieuwe impuls te geven? Dan is het gratis eBook van De Spelles met 5 topspellen echt iets voor jou!

In het eBook vind je bij ieder spel een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je de juiste inspiratie bij de hand.

Beschrijving

Er gelden dezelfde regels als bij het gewone trefbalspel: word je afgegooid of vangt iemand jouw bal, dan ben je af. Alleen hier is geen dodenvak waar je plaatsneemt. Wel staan er aan beide zijden kasten waarachter ze kunnen schuilen.

Voordat het spel begint, krijgen de deelnemers een rol wat op de kaartjes staat, bestaande uit:
– De Maarschalk: kan alleen afgegooid worden door De Spion!
– De Spion: kan alleen De Maarschalk verslaan en verliest van ieder ander
– De Bom: mag niet gooien, maar kan wel afweren. Kan wel afgegooid worden door De Mineur
– De Mineur kan De Bom verslaan en verliest van ieder ander.

Het spel is afgelopen wanneer de vlag van de andere partij is gevonden. De vlag wordt door een deelnemer op een kaartje ‘vastgehouden’.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Video

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.