Kleuren Iemand is hem, niemand is hem

Wil je in de gymles een spel spelen waarbij je werkt aan gooien en vangen, tactiek, snel handelen en ontwijken met een beetje geluk, speel dan Kleuren Iemand is hem niemand is hem in de gymles. Een origineel groepsspel die je zowel binnen als buiten kunt spelen. Dit spel is ook geschikt voor een sportdag of sportinstuif. Lees verder op de pagina de informatie die je nodig hebt om dit spel te spelen, waaronder de sport- en spelmaterialen.

Waarom biedt De Spelles dit onderdeel specifiek aan? 

Veel sporten bevatten elementen waarbij gooien en vangen of schieten aan bod komen. Vaak worden deze elementen gecombineerd met dribbelen, denk aan basketbal of voetbal. Maar ook het slaan, mikken en retourneren van een bal zie je terugkomen bij sporten als tennis of padel. Je merkt al dat het belangrijk is om aandacht te geven aan veel van deze aspecten. Denk aan de gooi- en vangtechniek, aan het schieten en aannemen van een bal, maar ook slaan van object met verschillende voorwerpen.

De basis van deze technieken leg op jonge leeftijd. Daarom heb ik op de website van De Spelles veel spel- en oefenvormen toegevoegd, die hiervoor geschikt zijn. Een impliciete werkwijze door het te combineren in een spel of oefening kan een extra stimulans geven. Hierdoor ‘dwing’ je de deelnemer om een bepaalde beweging uit te voeren. Ook gekaderde oefen- of spelvormen met een expliciete instructie zie je op de website terug. Het zijn korte spellen en oefenvormen die ik ondergebracht heb in de categorieën warming-up spellen, groepsspellen, maar ook voetbalspellen.

Bestel hier de spelmaterialen om dit spel in de gymles te spelen

De sport en spelmaterialen in de webshop zijn verschillende materialen voor de gymles, bewegend leren en voor op het schoolplein. Ook zijn de spelmaterialen geschikt voor de BSO, training, recreatie voor binnen en buiten! Via de overzichtelijke website SportSpel.Shop bestel je eenvoudig en vooral voordelig al jouw sport en spelmaterialen.

Video Kleuren-I-I-H-N-I-H in de gymles
Kleuren iemand is hem niemand is hem in de gymles
Na aanschaf van het eBook kun je de video van het spel bekijken
Bestel hier het unieke eBook om jouw gymles een impuls te geven

De beschrijving van Kleuren iemand is hem niemand is hem in de gymles staat in het eBook 15 topspellen van De Spelles deel 2. In dit eBook staan nog 14 andere, originele gymspellen die je kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan Fortnite in de gymlesKwartetvoetbalBallenregen 2.0 in de gymles. Deze zijn al duizenden keren gespeeld en het geeft een hoop spelplezier. Je wordt gewoon enthousiast om ook mee te doen.

De lay-out van het eBook is overzichtelijk weergegeven. Zo zie je bij ieder spel het doel, een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je snel een leuk spel bij de hand.

15 topspellen van De Spelles 2.0

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!