Bowlingbaan in de gymles

Wil je in de gymles een spel spelen waarbij je werkt aan samenwerken, tactiek, goed mikken en alles in combinatie met een beetje geluk, speel dan Bowlingbaan in de gymles. Een origineel groepsspel die je een hoop spelplezier oplevert. Door verschillende spelelementen toe te voegen, blijft het spel dynamisch. Lees verder op de pagina de informatie die je nodig hebt om dit spel te spelen, waaronder de sport- en spelmaterialen.

Waarom biedt De Spelles dit onderdeel specifiek aan? 

Veel sporten bevatten elementen waarbij gooien en vangen of schieten aan bod komen. Vaak worden deze elementen gecombineerd met dribbelen, denk aan basketbal of voetbal. Maar ook het slaan, mikken en retourneren van een bal zie je terugkomen bij sporten als tennis of padel. Je merkt al dat het belangrijk is om aandacht te geven aan veel van deze aspecten. Denk aan de gooi- en vangtechniek, aan het schieten en aannemen van een bal, maar ook slaan van object met verschillende voorwerpen.

De basis van deze technieken leg op jonge leeftijd. Daarom heb ik op de website van De Spelles veel spel- en oefenvormen toegevoegd, die hiervoor geschikt zijn. Een impliciete werkwijze door het te combineren in een spel of oefening kan een extra stimulans geven. Hierdoor ‘dwing’ je de deelnemer om een bepaalde beweging uit te voeren. Ook gekaderde oefen- of spelvormen met een expliciete instructie zie je op de website terug. Het zijn korte spellen en oefenvormen die ik ondergebracht heb in de categorieën warming-up spellen, groepsspellen, maar ook voetbalspellen.

Bestel hier de spelmaterialen om dit spel in de gymles te spelen

De sport en spelmaterialen in de webshop zijn verschillende materialen voor de gymles, bewegend leren en voor op het schoolplein. Ook zijn de spelmaterialen geschikt voor de BSO, training, recreatie voor binnen en buiten! Via de overzichtelijke website SportSpel.Shop bestel je eenvoudig en vooral voordelig al jouw sport en spelmaterialen.

Video Bowlingbaan in de gymles

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Bestel hier het unieke eBook om jouw gymles een impuls te geven

De beschrijving van het spel Bowlingbaan in de gymles staat in het eBook Topspellen deel 1. In het eBook staan 14 andere, originele gymspellen die je in de gymles kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan Vuurwerk-tikkertjeDoolhof-Tikkertje of Pac-Man in de gymles. Deze zijn al duizenden keren gespeeld en het geeft een hoop spelplezier. Je wordt gewoon enthousiast om ook mee te doen.

De uitleg van dit spel staat in het eBook van De Spelles: 15 topspellen die je morgen direct kunt spelen deel 1. In dit eBook staan 15 spellen die je direct kunt toepassen. Zo heb je de komende gymlessen genoeg inspiratie om leuke spellen te spelen. Meer dan 1500 lesgevers gingen je al voor en bestelden het eBook. Ben jij de volgende?

15 topspellen deel 1

1 gedachte over “Bowlingbaan in de gymles”

Reacties zijn gesloten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!