levend stratego in de gymles

Levend Stratego in de gymles!

Levend Stratego in de gymles!
Speel dit bordspel niet alleen buiten op kamp, maar nu ook gewoon in de gymzaal. Wie heeft als eerste de vlag veroverd?

Benodigdheden:
– Verschillende materialen om een 5-tal banen te creëren (kan ook met afzetlint)
– kegels / pionnen
– lintjes
– kaartjes met daarop de gradaties van sterkte

Beschrijving:
Het doel van Levend Stratego in de gymles is simpel: probeer zo snel mogelijk de vlag te veroveren van de tegenstander. Dit doet je door als team eerst alle kegels (kan ook ander klein materiaal zijn) te verzamelen en daarna mag als laatste de vlag gepakt worden. Deze materialen liggen in een korf aan de overkant.

Om aan de overkant te komen, moet je over de vijf gecreëerde paden lopen. Je mag alleen maar vooruit lopen en niet achteruit. Wel bestaat er de mogelijkheid om via gangen van het ene naar het andere pad te verplaatsen. Deze paden zijn gemarkeerd met kasten en pionnen, waar je eventueel ook achter kunt schuilen. Eenmaal aan het einde van het pad, ben je veilig.

Kom je iemand van het andere team tegen op het pad waar je loopt, dan stop je en bekijk je samen welk kaartje een ieder heeft. Degene die een kaartje heeft met een hogere rang, krijgt het kaartje van degene met de lagere rang en mag doorlopen naar de korf met kegels (en later eventueel de vlag). Daar pakt hij een kegel uit en loopt terug naar zijn thuisbasis door zijn handen in de lucht te houden. Degene die het kaartje moet inleveren, loopt ook weer terug en pakt een nieuw kaartje. Daarna neemt deze weer deel aan het spel.

Dit gaat net zo lang door totdat één team de vlag van het andere team heeft veroverd. Daarna worden alles materialen weer verzameld, geef van te voren opdrachten wie wat verzameld, en speel weer een nieuw spel.

Veel spelplezier!