Reactiespel in de gymles

Wil je in de gymles een spel spelen waarbij je werkt aan snel reageren, cognitie en de oog-hand-coördinatie, speel dan Reactiespel in de gymles. Een origineel coördinatiespel die je zowel binnen als buiten kunt spelen. Dit spel is ook geschikt als warming-up, energizer of bewegend leren opdracht. Lees verder op de pagina de informatie die je nodig hebt om dit spel te spelen, waaronder de sport- en spelmaterialen.

Coördinatie
Waarom biedt De Spelles dit onderdeel specifiek aan? 

Om alle bewegingen die een mens maakt vloeiend te laten verlopen, is een goede coördinatie erg belangrijk. Wanneer dit coördinatievermogen ontbreekt, kan een beweging motorisch niet of slecht uitgevoerd worden. Door coördinatie te betrekken in je aanbod kan dit de verschillende vormen van bewegen stimuleren. Juist op jonge leeftijd is het belangrijk om dit expliciet mee te nemen in het aanbod.

Op de website van De Spelles heb ik daarom veel coördinatiespellen en oefenvormen toegevoegd. Het krijgt van mij steevast een plek in mijn aanbod naar kinderen toe. Het zijn korte spellen en oefenvormen die ik ondergebracht heb in de categorieën warming-up spellen, energizers, maar ook reactiespellen. Omdat het expliciete spellen / oefenvormen zijn, hebben de kinderen vaak niet door dat ik dit bewust inzet.

Bestel hier de spelmaterialen om dit spel in de gymles te spelen

De producten in onze webshop zijn verschillende sport- en spelmaterialen voor het onderwijs, BSO, training, recreatie voor binnen en buiten. Om alles zo goed en zo snel mogelijk te leveren, is SportSpel.Shop opgericht. Dit is een webshop waar je de sport- en spelmaterialen eenvoudig bestelt met een snelle levering.

De snelle levering betekent dat je bestelling binnen twee werkdagen geleverd wordt. Ik lever in Nederland en België voor €6,95 en boven de €100,- lever ik gratis. Ook bied ik stapelkortingen aan. Dit betekent dat wanneer je meerdere producten bestelt, je ook extra korting krijgt. En verder staan alle prijzen vermeld inclusief btw.

Video Reactiespel in de gymles

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Bestel hier het unieke eBook om jouw gymles een impuls te geven

Reactiespel in de gymles staat in het eBook Topspellen deel 1. Mocht je nog niet overtuigd zijn, in het eBook staan nog meer leuke gymspellen die je in de gymles kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan Vuurwerk-tikkertjeDoolhof-Tikkertje of Pac-Man in de gymles. Deze zijn al duizenden keren gespeeld en het geeft een hoop spelplezier. Je wordt gewoon enthousiast om ook mee te doen.

De lay-out van het eBook is overzichtelijk weergegeven. Zo zie je bij ieder spel het doel, een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je snel een leuk spel bij de hand.

15 topspellen deel 1

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!