Zelfontwerpend leren in de gymles! De Spelles

Zelfontwerpend leren in de gymles!
Hoe mooi is het wanneer kinderen zelf gave dingen bedenken voor in de gymles en daarbuiten. De visie van De Spelles is dat de kracht van spellen uit de kinderen moet komen. De Spelles schreef er al eerder een blog over. Verdiep je in de fantasiewereld van kinderen en je krijgt de mooiste spellen. Op deze pagina vind je een aantal van deze spellen.

Wil je de inspiratie bij de hand hebben, download dan nu de e-book van De Spelles met daarop 15 topspellen die je direct kunt spelen in de gymles!

De Spelles e-book

Fortnite in de gymles!
Fortnite in de gymles! Hét spel van het jaar, maar dan wel achter de computer. Daarom spelen wij het gewoon in de gymles. Nu zijn we én actief bezig én we spelen het spel van het jaar!

Hit Max 33 in de gymles!
Dit leuke spel is ontworpen door een kind in de video die groot fan is van Max Verstappen, vandaar de naam Hit Max 33! Het gaat erom dat binnen 1 minuut zoveel mogelijk balletjes in de rijdende auto gegooid moeten worden. Klik hier voor de video.

Haaienachtervolging in de gymles!
In navolging op Hit Max 33 bedachten de kinderen een nieuw spel: Haaienachtervolging. Klik hier voor de uitleg.

James Bond Tic-Tac-Toe in de gymles!
Speel dit leuke spel nu in een andere variant. Terwijl je de ballen ontwijkt, moet je ook nog nadenken! Klik hier voor de uitleg.

Bottle-flip estafette in de gymles!
Meegaan met de rage en ook sportief bezig zijn kan met Bottle-flip estafette. Wie heeft als eerste zijn pionnen geflipt? Klik hier voor de uitleg.
De Spelles Bottleflip Estafette

Wie is de Mol 2018 in de gymles!
Ook kinderen vinden Wie Is De Mol geweldig om te kijken. Mede daarom hebben we de spellen die in Wie Is De Mol gespeeld zijn, vertaald naar de gymles. Gaaf om te zien dat ze er helemaal in opgaan! Bij deel 1 wordt de Verhuisopdracht en de Shovel-opdracht. Klik hier voor de uitleg.

Wie is de Mol 2018 in de gymles deel 2!
Bij deel 1 kwam de verhuis- en de shovel-opdracht voorbij, vandaag de auto-insluit opdracht en de sorteeropdracht in de trein. Klik hier voor de uitleg.