Sportief eropuit

Soms is het leuk om juist van huis weg te gaan om een actieve speelplek op te zoeken. Dat kan bij een speelplaats zijn in de buurt, in de natuur maar tegenwoordig ook bij een opgezette speelplek. Het geeft kinderen weer een andere speeldimensie, omdat kinderen in een andere omgeving zijn. Ze doen weer nieuwe ideeën op en ondergaan weer nieuwe uitdagingen.

Speelparadijzen

De laatste maanden zie ik dat steeds meer kinderfeestjes naar zogenoemde speelparadijzen of naar een jumpsquare gaan. Ik zie dat kinderen hier erg enthousiast worden, als ze hier naartoe gaan. Het kost natuurlijk wel wat, en ik kan ook niet in uw portemonnee kijken, maar het kan wel een impuls geven.

  

Natuur

Ook hoor ik af en toe dat kinderen naar het bos zijn gegaan om daar lekker te wandelen. Met school gaan wij ook bewust op kamp naar een bosrijk gebied. Ik zie dat kinderen dat echt kunnen waarderen en dat ze eigenlijk alleen maar binnen komen op wat te drinken. Ook kun je in het bos op steeds meer plekken onder begeleiding klimmen en klauteren. Op die manier verleggen de kinderen hun grenzen.

 

Sportinstuif

Steeds meer gemeenten zien het belang van bewegen en organiseren allerlei sportevenementen waarbij je lekker kunt bewegen. Dit wordt georganiseerd door de zogenoemde buurtsportcoaches. Dit zijn enthousiaste activiteitenbegeleiders die op lokaal niveau op straat of in de gymzaal in de buurt allerlei spelmiddagen organiseren. Op www.sportindebuurt.nl vindt u meer informatie.