reactiespelletjes in de gymles

Reactiespelletjes in de gymles!

Reactiespelletjes in de gymles!
Het is erg leuk om je les of activiteit met reactiespelletjes te beginnen. Ze zijn simpel, leuk en het geeft ze een hoop plezier. Tegelijkertijd zijn deze reactiespelletjes erg goed voor de oog-hand-coördinatie! Daarom heeft De Spelles er een heel aantal voor je op een rijtje gezet en blijven er nieuwe reactiespelletjes bij komen. Hieronder vindt u ze allemaal!

Wil je de inspiratie bij de hand hebben, download dan nu de e-book van De Spelles met daarop 15 topspellen die je direct kunt spelen in de gymles!

De Spelles e-book

Bal-Drop Battle in de gymles!
Dit leuke reactiespel kun je echt overal spelen. Wie weet als eerste op het vallende balletje te reageren? Klik hier voor de uitleg van het spel.
Bal-Drop Battle in de gymles

Bal-Drop level 1 in de gymles!
Dit leuke reactiespel kun je in tweetallen uitvoeren. Uiteraard mag je elkaar een beetje plagen. Lukt het jou om het vallende balletje op tijd te pakken? Klik hier voor de uitleg van het spel.
Bal-Drop in de gymles level 1

Bal-Drop level 2 in de gymles! 
Het niveau wordt verhoogd: nu moet je reageren op twee balletjes! Klik hier voor de uitleg van het spel.
Bal-Drop in de gymles level 2

Kleurenbattle level 1 in de gymles!
Wie weet op de kleurencommando als eerste het balletje in de hoepel te leggen? Klik hier voor de uitleg van het spel!
Reactiespel Kleurenbattle level 1

Kleurenbattle level 2 in de gymles! 
Dezelfde opzet als level 1, maar we maken het nu een stukje moeilijker. Je moet nu op verschillende manieren reageren. Klik hier voor de uitleg van het spel.
Reactiespel Kleurenbattle level 2

Speedbattle level 1 in de gymles!
Dit spel lijkt Speed Stack in de gymles, maar heeft toch echt een andere dimensie. Wie weet als eerste de balletjes via de juiste combinatie in de hoepel te krijgen? Klik hier voor de uitleg van het spel.
Reactiespel Speedbattle level 1

Speedbattle level 2 in de gymles!
Wederom tillen we dit spel naar een hoger niveau en moet er nog meer nagedacht worden. Wie weet als eerste de balletjes of in de hoepel of op de hoedjes te krijgen? Klik hier voor de uitleg van het spel.
Reactiespel Speedbattle level 2

Reken-reactiespel in de gymles! 
Snel reageren, snel nadenken, snel handelen; bij dit spel moet je alles combineren. Klik hier voor de uitleg van het spel.
Reken-Reactiespel in de gymles

Reactiespel met stokjes
Dit reactiespel is echt voor iedereen leuk! Het enige wat je nodig hebt, zijn stokjes en je kunt spelen. Het maakt niet uit waar je bent! Wie heeft als snelste de stokjes te pakken? Klik hier voor de uitleg van het spel.
reactiespel met stokjes

Kleurenreactie in de gymles!
Dit reactiespel vraagt om een snelle handelingssnelheid van je handen. Wie tikt als eerste de juiste kleur aan? Klik hier voor de uitleg van het spel.
Kleurenreactie in de gymles

Reactiespel met kleurentik en draai!
Ook dit reactiespel vraagt om een snelle handelingssnelheid van je handen, maar ook van je lichaam. Wie weet als snelste te draaien en de juiste kleur aan te tikken? Klik hier voor de uitleg van het spel.
Kleurenreactie met draai

Reactiespel i.c. met Speed Stack!
Speed Stack hoeft niet alleen met bekers, maar kan ook gewoon met hoedjes. Wie heeft als eerste de juiste kleurencombinatie gestapeld? klik hier voor de uitleg van het spel.
Speed Stack in de gymles

Reactiespel in combinatie met Speed Stack Race! 
Speed Stack spelen én daarbij bewegen. Deze race heb je niet zomaar gewonnen! Klik hier voor de uitleg van het spel.
Speed Stack Race in de gymles

Reactiespel met balletje niveau 1 
Dit blijft een ontzettend leuk spel voor iedereen! Simpel, maar zeer doeltreffend. Kan op heel veel verschillende manieren gespeeld worden. Klik hier voor de uitleg van het spel en de verschillende variaties.
Reactiespel met balletje

Hand shake-race in de gymles!
Een leuk spel om je (gym)les mee te beginnen. Je hebt geen materialen nodig, maar toch is het plezier in bewegen groot! Klik hier voor de uitleg van het spel.
Hand shake race in de gymles

Reactiespel in combinatie met taal en rekenen!
Snel reageren, nadenken en rennen. Bij dit dynamische spel word je soms letterlijk aan het denken gezet. Klik hier voor de uitleg van het spel.

Reactiespel in combinatie met Engels!
Dit leuke spel is ideaal om je les mee te beginnen of mee te eindigen. Het kost nauwelijks voorbereidingstijd. Klik hier voor de uitleg van het spel.

Hoofd, schouder, knie en teen in de gymles