Games zonder scherm©

Leuke spellen worden steeds meer achter een scherm gespeeld. Ook gaan kinderen minder vaak naar buiten. Uit een onderzoek blijkt dan ook dat kinderen minder vaak buiten spelen dan gevangenen. Maar in het nieuws worden de positieve kanten van sport en bewegen juist veelvuldig benoemd.

Als ouder kan het soms lastig zijn welke leuke spellen uw kind kunnen spelen zonder dat ze daarbij achter een scherm zitten. Natuurlijk, meegaan met de tijd is belangrijk, maar bij het spelen van spellen leren kinderen naast omgaan met verlies, communiceren, onderhandelen en afspraken maken. Essentiële onderdelen die een kind moet leren voor later. Bij het spelen van spellen leren kinderen dus vaardigheden die ze op latere leeftijd inzetten.

In de gymlessen van De Spelles weet ik de kinderen enthousiast te maken om te bewegen met leuke spellen. Ruim 60.000 mensen volgen mij nu op sociale media, maar ook op despelles.nl. Veel van deze leuke spellen worden in de gymzaal gespeeld of op sportverenigingen, terwijl ze ook zeer geschikt zijn om in en rond het huis te spelen. Daarom zet ik bij Games zonder scherm© meerdere leuke spellen met uitleg op een rij.

Binnen                                                  

Buiten

De Spelles Hoepelchallenge

 

Schoolplein spelen