Balans-Bal-Samenwerking

Wil je in de gymles een spel spelen waarbij je werkt aan balanceren, coördinatie, cognitie en snel handelen, speel dan Balans-Bal-Samenwerking in de gymles. Een origineel samenwerkingsspel die je zowel binnen als buiten kunt spelen. Dit spel is ook geschikt als warming-up spel of om je les mee af te sluiten. Lees verder op de pagina de informatie die je nodig hebt om dit spel te spelen, waaronder de sport- en spelmaterialen.

Balanceren Stoeien
Waarom biedt De Spelles dit onderdeel specifiek aan? 

Balanceren is één van dé belangrijkste vaardigheden die we nodig hebben om optimaal te bewegen en te kunnen concentreren. We balanceren continu, wanneer we zitten, staan, rennen, draaien, springen, vliegen en weer neerkomen op de grond. Zonder een goede balans vallen we (of dreigen), worden we onzekerder en kunnen we ons niet concentreren. Door een goede balans te ontwikkelen, zorg je ervoor dat de ander zich vrij beweegt en zich daarbij kan focussen waar hij met bezig is. In De Spelles betekent dit het spel!

Je kunt dit stimuleren door verschillende balansoefeningen aan te bieden. Ik pas dit vaak toe in een spel zodat impliciet gewerkt wordt aan balanceren. Ook kies ik ervoor om verschillende stoeispelletjes te doen, maar ook duw- en trekspelletjes passeren in mijn lessenserie regelmatig de revue. Het zijn korte spellen die ik ondergebracht heb in de categorieën warming-up spellen, bewegend leren of energizers.

Bestel hier de spelmaterialen om dit spel in de gymles te spelen

De producten in onze webshop zijn verschillende sport- en spelmaterialen voor het onderwijs, BSO, training, recreatie voor binnen en buiten. Om alles zo goed en zo snel mogelijk te leveren, is SportSpel.Shop opgericht. Dit is een webshop waar je de sport- en spelmaterialen eenvoudig bestelt met een snelle levering.

Video Balans-Bal-Samenwerking in de gymles
Bestel dit unieke eBook om jouw gymles een impuls te geven

Op zoek naar lesmateriaal voor in de gymles? Of ben je het zat dat je continu dezelfde spellen speelt? Wil je iedereen van jouw groep met plezier laten bewegen? Dan zijn de eBooks van De Spelles een uitkomst. Zo heb je voor de komende tijd genoeg inspiratie om goede en originele spellen te spelen. Meer dan 3000 lesgevers gingen je al voor en bestelden één van de inspirerende eBooks. Ben jij de volgende die ook de inspiratie bestelt?

De lay-out van het eBook is duidelijk weergegeven. Zo zie je bij ieder spel het doel, een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je snel een leuk spel bij de hand.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!