Het Mute reactiespel

Een leuk, interactief en online spel spelen waarbij iedereen beweegt, wie wil dat nou niet! De bewegend leren oefening spellen zijn origineel en vernieuwend; het geeft je gymles een nieuwe impuls. Wat Het Mute reactiespel in De Spelles zo bijzonder maakt, is dat het origineel is, je speelt het online en je past het makkelijker aan aan jouw groep. Een gouden combinatie.

Topspellen in verschillende eBooks

De beschrijving van het online spel Het Mute Reactiespel zie je verderop de pagina. Wil je snel nieuwe inspiratie hebben voor in de gymles, dan staan er leuke spellen in de verschillende eBooks van De Spelles. In de eBooks staan elke keer 15 tot 20 spellen die je direct kunt toepassen. Zo heb je voor de gymles buiten genoeg inspiratie om leuke spellen te spelen. Meer dan 3000 lesgevers gingen je al voor en bestelden één van de inspirerende eBooks. Ben jij de volgende die ook de inspiratie bestelt?

De lay-out van het eBook is als duidelijk weergegeven. Zo zie je bij ieder spel het doel, een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je snel een leuk spel bij de hand.

Sport- en spelmaterialen bij De Spelles

Beschrijving Het Mute Reactiespel

Wanneer je online lesgeeft, is het wel eens frustrerend dat de mute-knop niet snel genoeg gevonden wordt. Daar kun je aan de hand van dit leuke verbetering in brengen en tegelijkertijd iedereen laten bewegen. Tijdens dit online spel vraag je de deelnemers om allemaal hun microfoon op mute te zetten. Alleen jij bent verstaanbaar. Geef allerlei opdrachten die de deelnemers moeten uitvoeren. Denk hierbij aan hoofd, schouder, knie en teen of laat de deelnemers squats, jumping jacks of andere fitness-oefeningen uitvoeren. Het gaat erom dat wanneer jij het woord ‘mute’ zegt, iedere deelnemers zijn microfoon van mute moet afhalen en zijn naam moet noemen. Degene die dit het snelste doet, wint het spel.

Uiteraard kun je ook allerlei variaties aanbrengen. Denk aan de functie in Teams om je hand op te steken. Of laat de deelnemers hun scherm uitzetten. Ook kun je ervoor kiezen om tijdens de beweegopdrachten een vraag te stellen, dit antwoord moet juist gegeven worden na het ‘mute-commando’. Na een aantal rondes is iedereen weer opgeladen voor hun nieuwe taak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!