Scrabble-Fitness in De Spelles

Scrabble-Fitness in De Spelles – energizers

Een leuke energizer spelen waarbij iedereen met plezier beweegt, wie wil dat nou niet! Gelukkig heeft De Spelles veel energizers die jij zo met je groep in de gymles als warming-up kunt spelen en een hoop enthousiasme oplevert. De energizer spellen zijn origineel en vernieuwend; het geeft je gymles een nieuwe impuls. Wat de energizer Scrabble-Fitness in De Spelles zo bijzonder maakt, is dat het origineel is, iedereen beweegt én leren wordt gecombineerd met bewegen. Een gouden combinatie.

Topspellen in verschillende eBooks

De beschrijving van de energizer Scrabble Fitness in De Spelles zie je verderop de pagina. Wil je snel nieuwe inspiratie hebben, dan staan nog meer leuke spellen in de verschillende eBooks van De Spelles. In de eBooks staan elke keer 15 tot 20 spellen die je direct kunt toepassen. Zo heb je voor de gymles buiten genoeg inspiratie om leuke spellen te spelen. Meer dan 3000 lesgevers gingen je al voor en bestelden één van de inspirerende eBooks. Ben jij de volgende die ook de inspiratie bestelt?

De lay-out van het eBook is als duidelijk weergegeven. Zo zie je bij ieder spel het doel, een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je snel een leuk spel bij de hand.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, in de eBooks staan erg veel originele gymspellen die je in de gymles kunt spelen. Het zijn gymspellen waarbij je op een leuke wijze tegen elkaar speelt, maar ook samenwerkt. Denk bijvoorbeeld aan Mastermind in de gymlesAnnemaria Koekoek 2.0 en Pac-man in de gymles. Deze zijn al duizenden keren gespeeld en het geeft een hoop spelplezier. Je wordt gewoon enthousiast om ook mee te doen.

Beschrijving Scrabble-Fitness in De Spelles

Voordat je begint, download eerst de Scrabble-tegels en print deze uit. Knip daarna de tegels netjes uit. De tegels vind je verderop. Ook vind je daar het scoreformulier. Daarnaast pak je twee bekertjes, waar later in het spel de papieren tegeltjes bewaard kunnen worden.

Verdeel de uitgeknipte tegels op een plek aan de andere kant van de ruimte. Zorg dat de tegels omgedraaid liggen. Ga nu naar de andere kant van de speelruimte staan. Leg daar ook het scoreformulier neer.

Begin het spel door eerst een Bootcamp-oefening te doen. Je kunt hiervoor een dobbelsteen gebruiken om te bepalen welke oefening je gaat doen, maar je kunt er ook voor kiezen om van boven naar beneden te werken. De oefeningen zijn:

  1. 5x squats
  2. 3x opdrukken
  3. 5 seconden planken
  4. 4x een sit up
  5. 5x jumping jacks
  6. 4x high-jump met de armen omhoog.

Nadat je de oefening hebt gedaan, mag je een tegeltje pakken en mee terug nemen. Het tegeltje stop je in je bekertje. Dit doe je voor twee minuten lang. Na de twee minuten stop je met de oefeningen en het verzamelen van de tegeltjes.

Je pakt nu het score-formulier en gaat met de verzamelde tegeltjes zoveel mogelijk woorden proberen te verzamelen. Nadat je het woord hebt opgeschreven, schrijf je erachter hoeveel punten het woord waard is. De tegeltjes mogen iedere keer weer gebruikt worden. Dit doe je voor twee minuten. Daarna kijk je hoeveel punten je hebt behaald en vergelijk je dat met elkaar.

Je kunt ervoor kiezen om nog een ronde te doen om zo nog meer tegeltjes te verzamelen. Of je legt de tegeltjes weer terug en begint een nieuwe ronde.