Dé vijf sport- en spelmaterialen voor jouw gymles

Al geruime tijd weten jullie De Spelles te vinden als het gaat om leuke en originele spellen voor in de gymles. Nu je ook bij De Spelles ook terecht kunt voor jouw sport- en spelmaterialen, deel ik Dé vijf sport- en spelmaterialen voor jouw gymles. Deze geven je gymles een impuls geven. Het zijn materialen die je bij ieder spel kunt inzetten en waarmee je goed kunt variëren.

Markeringshoedjes

Tijdens mijn allereerste Inspiratiedag vertelde een deelnemer: “Ongelooflijk, jij weet meer dan een uur allerlei spellen te spelen waarbij je alleen gebruik maakt van de markeringshoedjes.” Waar je in eerste instantie alleen de markeringshoedjes gebruikt om een gebied af te zetten, ga ik een stap verder en gebruik ik deze hoedjes voor veel meer dan dat. Denk aan het spel Mastermind in de gymles, Rubiks Kubus of Speed-Stack. Allerlei leuke spellen waarbij deze markeringshoedjes een uitkomst zijn.

Pittenzakken

Vaak worden de pittenzakjes gebruikt in het kleuteronderwijs, maar ook hier geldt dat je met pittenzakjes allerlei leuke en gevarieerde spellen kunt spelen. Denk aan Planking-kleuren-race of Pittenzak-Estafette. Doordat je ze makkelijk kunt pakken, je ze zacht kunt neerleggen en met de kleuren eindeloos kunt variëren, is dit een ideaal spelmateriaal om in je bezit te hebben.

Hoepels

Hoepels gebruik je allang niet meer om in te gaan staan of om mee te hoela-hoepen. Nee, hoepels kun je voor veel meer inzetten. Laat ze rollen, draai eraan en zet het in als timer. Bijvoorbeeld bij het Verjaardagsspel. Of wat denk je van deze leuke hoepel-estafette? Allemaal voorbeelden waarom je genoeg hoepels in huis moet hebben om leuke en originele spellen te spelen.

Pionnen

Ook hier geldt: waar je in eerste instantie alleen de pylonnen gebruikt om een gebied af te zetten, ga ik ook hier een stap verder en gebruik ik de pylonnen voor veel meer dan dat. Denk aan het spel Bottle-Flip-Estafette in de gymles of Bescherm de Koning. Allerlei leuke spellen waarbij deze Pylonnen een must zijn om in je bezit te hebben.

Dobbelstenen

Dobbelstenen hebben nu echt zijn intrede gedaan in de gymles. Waar je eerst dobbelstenen gebruikte bij Monopoly, gebruik je nu dit spelelement om je gymles een leuke twist te geven. In het nieuwste eBook van De Spelles – 15 topspellen voor buiten – zie je dat ik hier veel gebruik van maak. Voorbeelden zijn Dobbel-Fitness, Dobbel-Twist en Fitness-Battle in de gymles

Dit zijn de vijf sport- en spelmaterialen om je gymles een impuls te geven. Ik hoop dat je met de gegeven voorbeelden ziet wat de mogelijkheden zijn en waarom je deze materialen in huis moet hebben. Alvast veel spelplezier toegewenst!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!