Slangen en Ladders in De Spelles

Nieuw: spelkaarten bewegend leren

In deze tijd van veelvuldig stil zitten en weinig bewegingsdrang, is bewegen combineren met leren een ideale combinatie. Zeker in de klas en zelfs op het schoolplein. Juist wanneer kinderen actief zijn, wordt meer hersenactiviteit gemeten (verbindingen worden gelegd) en dat dit met name goed is voor de executieve functies, denk hierbij aan het kunnen concentreren, het regulieren van de emoties en het plannen van organiseren van je werk. 

Maar daarnaast is het ook ontzettend leuk om actief de lesstof te verwerken. In de dagprogramma’s gaf ik het bewegend leren een belangrijke plek in de dagelijkse routine. Vele van deze vormen en spellen heb ik hier voor jou op een rijtje gezet. Met een nieuwe spelvormen zoals Slangen en Ladders, Tafelborden of Tafel-Flip in De Spelles.

Kaart-Flip-Reactie in De Spelles

Kaart-Flip-Reactie in De Spelles

Slangen en Ladders in De Spelles

Slangen en Ladders in De Spelles

Tafel-Flip in De Spelles

Tafel-Flip in De Spelles

Tafelborden in De Spelles

De Spelles Tafelbord