Tafel-Fitness-race in De Spelles

Tafel-Fitness-race in De Spelles

Een nieuwe variant waarbij bewegen en leren wordt gecombineerd met fitness.

een programma voor jou 20 april

Beschrijving

Pak een set kaarten en haal hier ‘de plaatjes’ uit, denk aan heer, vrouw en de boer. Verdeel nu de kaarten in kleuren, dus rood bij elkaar en blauw bij elkaar. Leg ze in twee stapels, nadat ze je geschud hebt, naast elkaar neer.

De bedoeling is als volgt: draai van elke stapel de bovenste kaart om. Van de twee cijfers die er staan, maak je een keersom en geef je het antwoord. Dus als er een harten 3 en een schoppen 7 ligt, voer je 3 x 7 = 21 uit. Heb je het antwoord goed, dan leg je deze naast de stapel. Heb je het fout, dan leg je ze terug in de stapel.

Je pakt dan de volgende kaart en ook hier voer je de ontstane keersom uit. Net zolang alle kaarten op zijn. Maar pak je twee dezelfde kaarten, dan moet je een opdracht uitvoeren. Nadat je de opdracht hebt uitgevoerd, leg je de kaarten weer terug in de stapel. Je hebt als het ware tijd verloren. De tijd stopt wanneer alle kaarten op zijn. Welke tijd heb jij en weet je jouw tijd te verbeteren?

Tafel-Fitness-Race in De Spelles

Opdrachten wanneer je ‘dubbel’ pakt

  • Twee keer A= 4x squat
  • Twee keer 2 = 4x zijwaarts heen-en-weer sprongen
  • Twee keer 3 = 3x hoge sprongen
  • Twee keer 4 = 2x opdrukken
  • Twee keer 5 = 4x sit-up’s
  • Twee keer 6 = 4 sec sprinten op de plaats
  • Twee keer 7 = 4x jumping jacks
  • Twee keer 8 = 3 sec planken
  • Twee keer 9 = 10x schouder/arm-cirkels maken met gestrekte armen
  • Twee keer 10= 3x hoofd-schouder-knie-teen

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!