Solitaire

Een leuke estafette spelen in de gymles waarbij iedereen met plezier beweegt, wie wil dat nou niet! Gelukkig heeft De Spelles veel estafettes die jij zo met je groep kunt spelen en een hoop enthousiasme oplevert. De estafettes zijn origineel en vernieuwend; het geeft je gymles een nieuwe impuls. Wat de estafette Solitaire in de gymles in de gymles zo bijzonder maakt, is dat het origineel is, iedereen beweegt én je moet goed samenwerken. Een gouden combinatie.

Topspellen in verschillende eBooks

De video van de estafette Solitaire in de gymles zie je verderop de pagina. Wil je snel nieuwe inspiratie hebben, dan staan nog meer leuke spellen in de verschillende eBooks van De Spelles. In de eBooks staan elke keer 15 tot 20 spellen die je direct kunt toepassen. Zo heb je voor de gymles buiten genoeg inspiratie om leuke spellen te spelen. Meer dan 3000 lesgevers gingen je al voor en bestelden één van de inspirerende eBooks. Ben jij de volgende die ook de inspiratie bestelt?

De lay-out van het eBook is als duidelijk weergegeven. Zo zie je bij ieder spel het doel, een plattegrond, een uitgebreide omschrijving én er worden variaties op het spel gegeven. Verder bekijk je gemakkelijk een video van het spel via de link of via de QR-code. Print het eBook uit en ook in de gymzaal heb je snel een leuk spel bij de hand.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, in de eBooks staan erg veel originele gymspellen die je in de gymles kunt spelen. Het zijn gymspellen waarbij je op een leuke wijze tegen elkaar speelt, maar ook samenwerkt. Denk bijvoorbeeld aan Mastermind in de gymlesAnnemaria Koekoek 2.0 en Pac-man in de gymles. Deze zijn al duizenden keren gespeeld en het geeft een hoop spelplezier. Je wordt gewoon enthousiast om ook mee te doen.

Beschrijving Solitaire in de gymles

Maak met stoepkrijt een driehoek met stippen: vijf bij de onderste rij, vier de rij erboven, drie daarboven en daarna nog twee en als laatste één. Zie foto! Zet bovenop de stippen hoedjes. Dit kan ook met papiertjes. Let er wel op dat je van de 15 stippen, er minimaal één niet bedekt.

De bedoeling van het spel is dat je nog maar één hoedje overhoudt. Dit doe je door vanaf een hoedje over een ander hoedje te springen. Maar let op: je mag alleen bij een stip landen waar geen hoedje ligt. Daarna pak je het hoedje waar je overheen bent gesprongen op. Zo ga je door totdat er nog maar één hoedje over is.

Spelmaterialen voor Solitaire

Video Solitaire in de gymles

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!