Eieren verven – Danswijs

Een rustig tussendoortje voor de paasdagen.

BESCHRIJVING

Dit speel je met z’n tweeën. 1 maakt een bolletje van zichzelf. Knieën op de grond, rug rond en buig het hoofd naar de grond, dit is het ei. De ander pakt 1 of 2 kwasten, dit is de schilder.

Zet de muziek aan. De schilder verft rustig en op de maat van de muziek. Het ei, houdt zich zo stil mogelijk. Kietelt dat? Reageer niet en blijf zo rustig mogelijk. Hoe voelt dat?  De schilder kan patronen en vormen maken op het ei, maar ook tekeningen.

Kan ‘het ei’ raden wat de schilder tekent? Een huis, een zon, een ijsje of de zee? Naar een idee van Studio Swing.

VIDEO

Muziektip: Comptine d’un autre été (Amélie) – Yann Tiersen

OVER MARSCHA VAN DANSWIJS

Marsha Kester is de oprichtster Danswijs, en de eigenaresse Dansbende, maar ook een afgestudeerd orthopedagoog aan Universiteit Leiden en Psychomotorisch Kindertherapeut in opleiding. De afgelopen 10 jaar heeft ze als dansdocent gezien wat beweging, muziek en spel met kinderen doet. Kinderen worden actief, blij en enthousiast. Dit gunt zij ieder kind!

Daarnaast vindt ze het tof om iedereen die met jonge kinderen werkt te inspireren met concrete beweegideeën op muziek en achtergrondinformatie te geven over de waarde van beweging, spel en muziek. Meer weten over Marsha? Volg haar op social media en bekijk zeker haar website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!