Zitten, zitten, stopdans

Zitten, zitten, stevig staan, Stopdans

Hoe stevig sta jij?

Dit speel je met 3 of meer.  1 Bediend de muziek. De anderen gaan dansen. Zodra de muziek stopt, ga je heel snel zitten. Dans weer verder. Als de muziek voor de 2e keer stopt ga je weer zitten. Bij de derde keer moet je blijven staan! Niet gewoon staan….maar stevig staan!

Voeten iets voorbij de heupen. Recht op. Kin naar voren en schouders ontspannen. De ander legt zijn hand op de schouder van degene die stevig staat en duwt zachtjes. Je voelt vanzelf of je harder kan duwen. Voelt het stevig? Zet de muziek weer aan en doe het nog een keer! Onthoud deze volgorde goed. Zitten, zitten, stevig staan!

Video

Muziek: Harder, Better, Faster – Daft Punk

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Over Marsha van Danswijs

Marsha Kester is de oprichtster Danswijs, en de eigenaresse Dansbende, maar ook een afgestudeerd orthopedagoog aan Universiteit Leiden en Psychomotorisch Kindertherapeut in opleiding. De afgelopen 10 jaar heeft ze als dansdocent gezien wat beweging, muziek en spel met kinderen doet. Kinderen worden actief, blij en enthousiast. Dit gunt zij ieder kind!

Daarnaast vindt ze het tof om iedereen die met jonge kinderen werkt te inspireren met concrete beweegideeën op muziek en achtergrondinformatie te geven over de waarde van beweging, spel en muziek. Meer weten over Marsha? Volg haar op social media en bekijk zeker haar website.

Danswijs foto