Scrabble-Fitness in De Spelles

Scrabble-Fitness in De Spelles

Een potjes Scrabble spelen en tegelijkertijd fysiek bezig zijn? Met Scrabble-Fitness kan het.

Een programma voor jou 1 april

Beschrijving

Voordat je begint, download eerst de Scrabble-tegels en print deze uit. Knip daarna de tegels netjes uit. De tegels vind je verderop. Ook vind je daar het scoreformulier. Daarnaast pak je twee bekertjes, waar later in het spel de papieren tegeltjes bewaard kunnen worden.

Verdeel de uitgeknipte tegels op een plek aan de andere kant van de ruimte. Zorg dat de tegels omgedraaid liggen. Ga nu naar de andere kant van de speelruimte staan. Leg daar ook het scoreformulier neer.

Begin het spel door eerst een Bootcamp-oefening te doen. Je kunt hiervoor een dobbelsteen gebruiken om te bepalen welke oefening je gaat doen, maar je kunt er ook voor kiezen om van boven naar beneden te werken. De oefeningen zijn:

  1. 5x squats
  2. 3x opdrukken
  3. 5 seconden planken
  4. 4x een sit up
  5. 5x jumping jacks
  6. 4x high-jump met de armen omhoog.

Nadat je de oefening hebt gedaan, mag je een tegeltje pakken en mee terug nemen. Het tegeltje stop je in je bekertje. Dit doe je voor twee minuten lang. Na de twee minuten stop je met de oefeningen en het verzamelen van de tegeltjes.

Je pakt nu het score-formulier en gaat met de verzamelde tegeltjes zoveel mogelijk woorden proberen te verzamelen. Nadat je het woord hebt opgeschreven, schrijf je erachter hoeveel punten het woord waard is. De tegeltjes mogen iedere keer weer gebruikt worden. Dit doe je voor twee minuten. Daarna kijk je hoeveel punten je hebt behaald en vergelijk je dat met elkaar.

Je kunt ervoor kiezen om nog een ronde te doen om zo nog meer tegeltjes te verzamelen. Of je legt de tegeltjes weer terug en begint een nieuwe ronde.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!