Ganzenbord-Fitness in De Spelles

Ganzenbord-Fitness in De Spelles

Het bordspel kun je gerust naar buiten brengen en er een fitness-opdracht van maken.

Een programma voor jou 27 maart

Beschrijving

Teken met stoepkrijt het ganzenbord na zoals je die op de foto ziet. Zet in elk vak een cijfer en bepaal zelf welke cijfers je omcirkelt. Schrijf verder met stoepkrijt een tiental fitness-opdrachten die jullie willen doen. Denk bijvoorbeeld aan Jumping-Jacks en buikspieroefeningen. Zet voor elke oefening een getal die jullie omcirkeld hebben. Pak een dobbelsteen en ga klaarstaan.

Je rolt met de dobbelsteen. Het aantal ogen is het aantal sprongen die je mag maken. Kom je op een vak waar het cijfer niet omcirkeld is, dan hoef je verder niks te doen. Kom je op een vak waar het cijfer wel omcirkeld is, dan moet je een oefening doen die daarbij hoort. Ondertussen rol de ander weer met de dobbelsteen. Zo houd je de vaart in het spel.

Degene die het midden als eerste bereikt, wint deze ronde en krijgt een punt. Je speelt tot de drie! Je kunt er ook voor kiezen dat je dan een bonus krijgt. Deze mag je inzetten in de volgende ronde, wanneer je bijvoorbeeld een oefening moet doen die je liever wilt overslaan.

Wat je ook kunt doen!

Je kunt de omcirkelde cijfers ook twee kleuren geven: groen is een bonus, bijvoorbeeld twee plekken vooruit. Rood is een straf, maak de fitness-oefening die erbij hoort.

Video

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!