Pak de kleur in het doolhof 2.0

Zoek de kleur in het doolhof

Snel lopen tussen de lijnen, probeer zo snel mogelijk de kleuren te zoeken en wees op tijd terug. Wie doet dit het snelste?

Een programma voor jou 23 maart

Beschrijving

Maak met stoepkrijt een een doolhof met daarbij een aantal in- en uitgangen (zie foto). Is het buiten niet echt lekker weer, maak dan binnen met tape een doolhof. Belangrijk is dat er soort gangetjes ontstaat waar je net met twee voeten naast elkaar tussen kan staan.

Voordat de één begint, legt de ander een aantal gekleurde stoepkrijtjes neer. Bovenop elk stoepkrijtje leg je een pylon. Zelf mag je niet kijken waar de kleuren neergelegd worden. In de video is dat blauw, groen en geel (mag natuurlijk ook meer!). In die volgorde moet je ook de stoepkrijtjes ophalen. Alleen je weet niet waar de kleuren precies liggen. Daarom ga je zo snel mogelijk naar een pylon om te kijken of daar je kleur ligt. Als jouw kleur daar ligt, dan mag je de kleur meenemen en ga je weer naar het begin. Ligt er een andere kleur, dan leg je de pylon weer terug en zoek je verder. Net zolang totdat je alle kleuren gevonden hebt.

Je mag bij dit spel alleen tussen de lijnen bewegen. Wil je van ‘baan’ verwisselen, dan doe je dat door de sluizen. Hoe snel je dat doet, dat houdt de ander bij. Zo kun je de tijd verbeteren of zelf een wedstrijdje houden tussen je broer of zus.

Video

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!