Lichaamsdelen dans

Met deze dans, laat je je hersenen werken!

BESCHRIJVING

Dit speel je met 2 of meer. Zet de muziek aan. Ga tegenover elkaar staan. Eén noemt een lichaamsdeel, bv. het hoofd. Probeer alleen dat lichaamsdeel op de muziek te bewegen. De ander noemt een nieuw lichaamsdeel, bv. de vingers. Etc. Ga net zolang door, totdat je geen lichaamsdeel meer kan bedenken.

WAT JE OOK KUNT DOEN!

Klaar voor een uitdaging?  Je beweegt hetzelfde lichaamsdeel, maar je mag niet dezelfde beweging doen. Dus draait de ene met de schouder? Dan moet de ander een andere beweging met de schouders doen. Bv.  op en neer. Dit is een flinke hersenkraker, want je hersenen doen graag na wat ze zien. Succes!

VIDEO

Muziektip: Dance Monkey – Tones and I

OVER MARSCHA VAN DANSWIJS

Marsha Kester is de oprichtster Danswijs, en de eigenaresse Dansbende, maar ook een afgestudeerd orthopedagoog aan Universiteit Leiden en Psychomotorisch Kindertherapeut in opleiding. De afgelopen 10 jaar heeft ze als dansdocent gezien wat beweging, muziek en spel met kinderen doet. Kinderen worden actief, blij en enthousiast. Dit gunt zij ieder kind!

Daarnaast vindt ze het tof om iedereen die met jonge kinderen werkt te inspireren met concrete beweegideeën op muziek en achtergrondinformatie te geven over de waarde van beweging, spel en muziek. Meer weten over Marsha? Volg haar op social media en bekijk zeker haar website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks inspiratie én een kortingscode voor een eBook naar keuze!