Planking-reactie in De Spelles

Planking-Reactie in De Spelles

Je lichaamsspanning vast proberen te houden én tegelijkertijd concentreren én ook nog eens snel reageren en handelen. Ja, tijdens dit spel denk je echt even niet meer aan je schoolwerk!

Een programma voor jou 23 maart

Beschrijving

Pak vier pittenzakjes van vier verschillende kleuren. Heb je geen pittenzakjes, bekertjes of duplo-blokjes of ander klein materiaal kun je ook gebruiken. Leg deze in een vierkant bij elkaar (zie foto). Het is ook geen probleem als je de vier kleuren naast elkaar neerlegt.

Ga in een plankhouding, steunend op onderarmen en voeten, voor de pittenzakjes staan. Zorg dat je beiden dezelfde afstand houdt op de pittenzakjes. Doe je heupen omhoog, houd de spanning vast en dan kan het spel beginnen.

De spelleider, je ouders / broer / zus of buurvrouw wachten heel even, bouwen de spanning op en zeggen dan een kleur. Degene die het snelste de kleur heeft gepakt, verdient een punt! Je speelt tot de drie, daarna wissel je en daag je een ander uit.

Dit kun je ook doen! / Wat als we met zijn tweeën zijn?

Ben je met z’n tweeën? Geen probleem! Stapel de pittenzakjes of bepaal voor welke kleur je eerst speelt. Geef elke kleur een waarde van 1 t/m 4. Zet een timer aan op een aantal seconde. Wanneer het alarm afgaat, mag je de kleur pakken. Wie na vier rondes de meeste kleuren heeft, wint het spel.

Video

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Video voor kleuters

Ook hier kun je ervoor kiezen om naarmate je het spel vaker gespeeld hebt, dat je er andere kleuren aan toevoegt of zelf gaat werken met verschillende materialen.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!