top 5 2018 De Spelles

Top 5 van 2018

Top 5 van 2018 in de gymles!

De Spelles heeft het afgelopen jaar weer heel wat spellen toegevoegd. De onderstaande spellen deden het vooral erg goed op de sociale media kanalen van De Spelles. Maar niet alleen op het internet, maar juist ook bij de deelnemers. De meeste spellen zijn met elkaar ontworpen en dat vergrootte aanzienlijk de betrokkenheid en verhoogde daarmee het enthousiasme bij het spelen van de spellen in de gymles. Veel lees- en kijkplezier toegewenst.

1. Pac-man in de gymles

Hét spel van 2018 was toch wel Pac-man in de gymles. Op sociale media leverde dit al meer dan 1.000.000 views op. Bij de leerlingen is dit nog steeds een ontzettend populair spel, omdat het spel dicht bij het echte spel online komt en gewoon leuk is om te spelen! Ook online werd de uitleg van het spel ook druk gelezen. Je kunt online alleen nog de video bekijken, de uitleg van het spel staat in het eBook welke je hier kunt bestellen en zeer handig is als naslagwerk.

2. Flipperkasten in de gymles

Het idee wat ontstond doordat mijn dochter een bal van de glijbaan liet rollen, was ook een hit op sociale media. Vooral het effect dat je tot op het einde niet weet wie er gaat winnen, deed het bij de leerlingen erg goed. Ook de uitleg van dit spel staat in het eBook van De Spelles.

3. Fortnite in de gymles

Een spel wat op de spelcomputer gespeeld wordt, samen met de leerlingen vertalen naar de werkelijkheid is wat dit spel zo leuk maakt. Je komt hiermee dicht bij de belevingswereld van de leerlingen en daarmee verhoog je aanzienlijk de betrokkenheid in de gymles. Online zorgde dit spel voor een enorme impuls. Ruim 5000 mensen bezochten in twee dagen de website van De Spelles, enkel voor dit spel. Een prachtig slot net voor de zomervakantie.

4. Rubik’s Kubus in de gymles

Een leuke estafette-variant waarbij goed nagedacht moet worden is Rubik’s Kubus in de gymles. Ook hier werd samen met de leerlingen een vertaalslag van het bekende spel naar de gymles. Ook dat maakt de betrokkenheid zo groot. Het leverde ruim 500.000 betrokken mensen op sociale media op. De uitleg van dit spel is binnenkort te lezen in het nieuwe eBook van De Spelles: 15 leuke estafette-varianten voor in de gymles! Houd de website van De Spelles goed in de gaten.

5. Olympische Winterspelen in de gymles

Hoe mooi was het om de sporten die de leerlingen op televisie zagen, konden vertalen naar de gymles. Het zorgde ervoor dat de leerlingen enthousiast naar huis gingen en ook weer terugkwamen omdat ze een nieuw spel online hadden gezien. En met een beetje creativiteit en slim materiaalgebruik, kom je een heel eind. De spellen deden het goed op sociale media en werd online ook druk bezocht.

De Spelles wenst je een goed uiteinde toe en een sportief 2019 toe waarbij plezier in bewegen, een hoge betrokkenheid en een groot enthousiasme dé standaard moet zijn in de gymles. Het gaat erom dat iedereen beweegt en ook kan bewegen in de gymles.