top 5 2018 De Spelles

Top 5 van 2018

De Spelles heeft het afgelopen jaar weer heel wat spellen toegevoegd. De onderstaande spellen deden het vooral erg goed op de sociale media kanalen van De Spelles.

Facebook: 77.000+ volgers
Instagram: 5000 volgers
Twitter: 2000 volgers
Youtube: 2000 abonnees
Pinterest 1900 volgers

Pac-man in de gymles!

Hét spel van 2018 was toch wel Pac-man in de gymles. Op sociale media leverde dit al meer dan 1.000.000 views op. Bij de leerlingen is dit nog steeds een ontzettend populair spel, omdat het spel dicht bij het echte spel online komt en gewoon leuk is om te spelen!

Flipperkasten in de gymles!

Het idee wat ontstond doordat mijn dochter een bal van de glijbaan liet rollen, was ook een hit op sociale media. Vooral het effect dat je tot op het laatst niet weet wie er gaat winnen, doet het bij de leerlingen erg goed.

Fortnite in de gymles!

Een spel wat op de spelcomputer gespeeld wordt, samen met de leerlingen vertalen naar de werkelijkheid is wat dit spel zo leuk maakt. Je komt hiermee dicht bij de belevingswereld van de leerlingen en daarmee verhoog je aanzienlijk de betrokkenheid in de gymles.

Rubik’s Kubus in de gymles!

Een leuke estafette-variant waarbij goed nagedacht moet worden is Rubik’s Kubus in de gymles. Ook hier werd samen met de leerlingen een vertaalslag van het bekende spel naar de gymles. Ook dat maakt de betrokkenheid zo groot.

Olympische Winterspelen in de gymles!

Hoe mooi was het om de sporten die de leerlingen op televisie zagen, konden vertalen naar de gymles. Het zorgde ervoor dat de leerlingen enthousiast naar huis gingen en ook weer terugkwamen omdat ze een nieuw spel online hadden gezien. En met een beetje creativiteit en slim materiaalgebruik, kom je een heel eind.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!