Kleurenreactie met draai

Kleurenreactie met draai de gymles!

Kleurenreactie met draai in de gymles!
Ook dit reactiespel vraagt om een snelle handelingssnelheid van je handen, maar ook van je hele lichaam. Wie weet als snelste te draaien en de juiste kleuren aan te tikken?

Benodigdheden
– Hoedjes in verschillende kleuren
– (of) gekleurde papiertjes.

Beschrijving
Verdeel de deelnemers in tweetallen. Zet ze daarbij tegenover elkaar. Plaats daartussen hoedjes in verschillende kleuren naast elkaar. In de video zie je vier gekleurde hoedjes, maar dat kunnen er gerust minder of uiteraard meer zijn. De deelnemers staan hierbij met hun rug naar de gekleurde hoedjes toe. Let hierbij op dat er genoeg afstand wordt gehouden bij de hoedjes.

Het spel kan beginnen! Op jouw kleurenteken moeten de deelnemers zo snel mogelijk omdraaien en  proberen om het juiste opgegeven hoedjes aan te tikken. Dit doe je met de vlakke hand. Bij dit spel is het leuk om het principe van move-up move-down te hanteren. Ook kun je, voordat je de kleurencommando geeft, allerlei bewegingsopdrachten opgeven, zoals zitten, staan, springen, draaien, etc.

Veel spelplezier!

Wil je nog meer leuke reactiespelletjes zien, klik dan hier en kom op de reactiespellen-pagina van De Spelles! Heb je zelf nog een leuk reactiespel, stuur gerust je video op en deze wordt met naam op de site van De Spelles gezet!